Brahekyrkan Foto: Stefan Leonardsson
Brahekyrkan Foto: Tommy Svenningsson
Brahekyrkan Foto: Tommy Svenningsson
Brahekyrkan Foto: Tommy Svenningsson
Brahekyrkan Foto: Tommy Svenningsson
Brahekyrkan Foto: Tommy Svenningsson
 1. Brahekyrkan
 2. Brahekyrkan
 3. Brahekyrkan
 4. Brahekyrkan
 5. Brahekyrkan
 6. Brahekyrkan

Brahekyrkan

4.5 i snittbetyg (14st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Brahekyrkan i Jönköping

Brahekyrkan tillhör Visingsö församling och ligger i Jönköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

 • 150 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Brahekyrkan

4.5 i snittbetyg (14st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Missylainen
Missylainen 2019-08-20
Så himla vacker kyrka inuti! Verkligen värt ett besök!
Läs mer Läs mindre
Stig Andersson 2
Stig Andersson 2 2016-09-08
Visingsö kan visa upp mycket intressant gammal historia och då inte minst Brahekyrkan som så ståtligt välkomnar alla sommarturister utmed ´äventyrsvägen´ strax intill hamnen. Tyvärr missar nog många att göra ett besök i denna mycket vackra och påkostade kyrkas inredning med all gammal historia om Brahetiden. Först möts man av 6 gamla skulpterade gravstenar uppresta utmed väggarna i vapenhuset, sedan i kyrkorummet stannar man upp och beskådar över 30 försilvrade tavlor på 8 pelare. Predikstolen har en fantastisk detaljrikedom i sin snidade utformning. Brahegraven med tennkistor är unikt att se.
Läs mer Läs mindre
Kenneth - Susanne
Kenneth - Susanne 2016-05-27
Invändigt en mycket vacker kyrka med fint arbetade sniderier och målningar. Väldigt sevärd
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2015-09-16
En tidstypisk stilblandning av renässans och barock. Per Brahe slutförde byggandet som påbörjades som slottskyrka av Magnus Brahe. De målningar som beskrivs som praktfulla och som 1669 utfördes av Johan Werner d.y. överfaller nästan betraktaren och ger ett oroligt intryck. Men kyrkan är klart sevärd och har många andra skatter. Mängden föremål och historiska berättelser ryms inte här, men Margareta Brahe som står staty vid Brahegravens dörr i kyrkan var änka efter Johan Sparre som var kommendant på Kalmar slott och halshöggs där 1599. Hon vilar i graven och hans kranium finns också där bl.a.
Läs mer Läs mindre
Christian91
Christian91 2015-07-23
Jag var på Visingsö idag men jag hade inte tid att ta någon närmare titt in denna kyrkan. Kyrkan var öppen men jag hade inte tid att gå in.
Läs mer Läs mindre
Eric Johansson
Eric Johansson 2015-06-07
Lägger in några fler bilder från kyrkan från ett besök 24 maj 2014. En intressant men tung barockkyrka där man kan tillbringa mycket tid med att upptäcka nya saker. Roligt att den kan få stå öppen under bevakning.
Läs mer Läs mindre
Ewa C Klingberg
Ewa C Klingberg 2014-09-28
Här berättas spännande historia om en av landets historiskt sett mäktigaste familjer, ätten Brahe. Kyrkan var och förblir deras gravkyrkan. De tyska furstarnas residenskyrkor märks som tydlig förebild. Kyrkan utgör ett betydelsefullt kulturarv stormaktstiden.
Läs mer Läs mindre
IngelamAndersson
IngelamAndersson 2014-07-22
Klockstapeln uppfördes 1670, klar 1684. Byggdes med anledning av att tornet inte förmådde uppbära kyrklockorna som beställts av greven.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2014-02-12
Kyrkan uppfördes ursprungligen som Ströja kyrka i mitten av 1100-talet. Den nuvarande Brahekyrkan uppfördes 1623-36 under namnet Visingsborgs slottskyrka, men tornet är kvar från den medeltida kyrkan. Kyrkans interiör är mycket sevärd.
Läs mer Läs mindre
bofork
bofork 2013-06-24
Vi har just gift oss där och det är en kyrka som slår det mesta i intimitet och utsmyckning. Väl värt ett besök. Brudkronan är sevärd och en kopia för utlåning vid bröllop ska vara på gång. Bifogar en filmsnutt. www.youtube.com/watch?v=lGkRtuzqqGU
Läs mer Läs mindre
Annica Sunnerfors
Annica Sunnerfors 2013-05-17
Otroligt innehållsrik och vacker kyrka! Det finns en ny stilig fotobok om den: ´Brahekyrkan - Grevens Skattkammare´.
Läs mer Läs mindre
Ove Renger
Ove Renger 2012-08-12
Var och besökte denna mycket vackra kyrka den 30 juli 2011. Fantastisk upplevelse! Per Brahe och jag själv har Johannes* Gundesen Grubbe *1227 Jylland, Danmark som gemensam stamfar.
Läs mer Läs mindre
Tommy Svenningsson
Tommy Svenningsson 2012-03-01
Med stora pengar har man fått kyrkan efter sanering att stråla i sin forna silvriga glans och bli en kyrka som man bara måste se.
Läs mer Läs mindre
Markus Berlgund
Markus Berlgund 2010-07-18
Ganska prålig för en protestantisk kyrka, men den är utsmyckad av grevarna Brahe på 1600-talet, som ville efterlikna kyrkor nere i Europa under denna tiden. Notera särskilt intarsia-arbetet på predikstolen och honnörs-platserna längst fram bredvid altarringen. Fråga också guiden efter smycke-samlingen med medeltida smycken.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

 • Välj dekoration bland över 200+ modeller
 • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

 • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
 • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.