Foto: Hanna Blixt
Foto: Hanna Blixt
Foto: Stefan Leonardsson
Järstorps kyrka Foto: Barbro Thörn
Järstorps kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Järstorps kyrka
  2. Järstorps kyrka

Järstorps kyrka

3.7 i snittbetyg (6st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Järstorps kyrka i Jönköping

Järstorps kyrka tillhör Jönköpings församling och ligger i Jönköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 150 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Järstorps kyrka

3.7 i snittbetyg (6st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2015-11-28
Det finns flera olika uppgifter om åldern på denna kyrka, allt från 1100-tal till att det äldsta dokumentet om en kyrka här är från 1309. Något altarskåp finnes icke, däremot ett antal figurer från ett tidigare sådant.Den stora oljemålningen ´Uppståndelsen´ av Gunnar Zilo är en modern skapelse.I koret pryder det tomma korset altarväggen.
Läs mer Läs mindre
Led Floyd
Led Floyd 2015-11-11
Bröllop 20140802 i en mycket gammal och fin kyrka, är ett minne för livet. Trevlig kyrkvärd och Präst. Läget på höjden perfekt. Ser nyrenoverad ut. Är tydligen från 1200- talet. Väl värd ett besök. En modern väggbonad från 1950-talet pryder sin plats väl.
Läs mer Läs mindre
Stig Andersson 2
Stig Andersson 2 2015-01-09
2013-10-03. Eftersom tidigare recensenter inte haft tillfälle att se kyrkan invändigt har jag gjort ett bildsvep med tilläggsbilder. En ljus och vacker interiör med luftigt intryck. En annorlunda invändig takprofil efter ingångsdörren fångade blicken direkt, liksom de fastlåsta ljuskronorna med hänglås av förklarliga skäl. Den högt belägna och bröllopsintensiva kyrkan överblickande byborna är väl värd ett besök liksom det lilla ´mysiga´ kapell strax intill. Kapellet används för närvarande inte, men däremot den tillhörande välskötta begravningsplatsen. Tack till trevlig personal som öppnade.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2014-03-26
Järstorps kyrka uppfördes på 1200-talet, men kyrkan byggdes om 1831. Tornet byggdes 1862. På nordsidan finns en runristad mursten med inskriptionen ´iarnstorp´ - SM 119M. Tyvärr var kyrkan låst vid mitt besök.
Läs mer Läs mindre
Bruno Hagelsten
Bruno Hagelsten 2012-09-08
Kyrkans östra gaveln revs 1831 med kor och absid och förlängdes. Kyrkan fick då sin nyklassisistiska utformning. Tornet är 17,5 meter och byggdes 1862 och syns vida omkring. På södra väggen finns tavlan ”Uppståndelsen” målad av Gunnar Zilo som är född på orten.
Läs mer Läs mindre
Åke Fagerlund
Åke Fagerlund 2010-06-18
Kyrkan i Järstorp är medeltida och har med säkerhet tagits i anspråk som kyrkplats redan på 1100-talet. Den stora trädkransen som omger kyrkogården framhäver kyrkobyggnaden på ett sätt som ger Järstorps kyrka en speciell identitet. Höjden där kyrkan ligger är väl synlig från omgivningen.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.