Foto: Stig Andersson 2
Foto: Stig Andersson 2
Foto: Stig Andersson 2
Landsjökyrkan Foto: Stig Andersson 2
Landsjökyrkan Foto: Stig Andersson 2
  1. Landsjökyrkan
  2. Landsjökyrkan

Landsjökyrkan

3.5 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Landsjökyrkan i Jönköping

Korväggen i denna, i övrigt avskalade och ljusa kyrkan från 1954, pryds av ett uppståndelsekrucifix ”Den segrande Herren” av Hjälmserydskonstnärinnan Eva Spångberg.

Landsjökyrkan tillhör Skärstad-Ölmstads församling och ligger i Jönköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 150 sittplatser
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Landsjökyrkan

3.5 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Lise-Lott B
Lise-Lott B 2018-01-17
En mycket fin kyrka i ny skick. Trevligt bemötande och fin sammanhållning. Ett ställe som man alltid är välkommen till i alla situationer.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2015-11-28
Även om kyrkan byggdes på 1980-talet så gjordes en stor renovering och ut-och ombyggnad 2009, så den nuvarande kyrkan återinvigdes i oktober 2010. Som i de allra flesta moderna kyrkor har man övriga lokaler sammanbyggda med själva kyrkorummet. Här finns ett vackert fönster med rutor i olika blå nyanser som ´gör´ hela kyrkorummet. Eva Spångbergs uppståndelsekrucifix utgör också ett blickfång. I övrigt är kyrkan ganska ordinär.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2015-11-10
Landsjökyrkan i samhället Kaxholmen byggdes 1983 av kalksandsten och invigdes året därpå. Ritningar av John Petersson och Bertil Rudenstam. Altarbordet, altarringen och predikstolen från Stig Höglunds i Huskvarna. Altarprydnaden, en Kristusbild är ett verk av Eva Spångberg. Kyrkan, som är sammanbyggd med församlingshemmet, rymmer 100 personer. I klockstapeln hänger två klockor från Bergholtz i Sigtuna. Kyrkan interiör är enkel, ren och ljus och därför mycket inbjudande och rogivande.
Läs mer Läs mindre
Stig Andersson 2
Stig Andersson 2 2015-01-09
2013-10-03.Landsjökyrkan Kaxholmsv.4. Huskvarna, tillhör Skärstad o Ölmstads församling. I anslutning till denna ligger den gemensamma pastorsexpeditionen. Lokalena o kyrkan är sammanbygda och nyuppförda 1984 i direkt anslutning till Landsjöns södra del. Allt är i nymodern stil och utifrån sett ser inte ut som en kyrka i första ögonblicket. Bifogade bilder berättar mer än skrivna ord.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.