Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Lekeryds kyrka Foto: Barbro Thörn
Lekeryds kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Lekeryds kyrka
  2. Lekeryds kyrka

Lekeryds kyrka

4.3 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Lekeryds kyrka i Jönköping

Lekeryds kyrka tillhör Lekeryds församling och ligger i Jönköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 150 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Lekeryds kyrka

4.3 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2020-05-19
1100-talskyrka i romansk stil. Dopfunten som är i vackert reliefarbete är från samma tid. Nordtyskt altarskåp från omkring 1500 på norra väggen. Altaruppsats tillverkad av bildhuggaren Johan Ullberg 1764. I koret finns också en mariabild (1400-tal) som ursprungligen varit ett skåp, men som blivit illa åtgånget under 1800-talet. Predikstolen från 1640-talet och takmålningarna, utförda av målaren Rosenblad från Gränna kom till 1782. Orgeln på läktaren byggdes 1758 av Wistenius. Kororgeln 1986-87 av Johan Künckel i Lund. I allt en trevlig kyrka med ett lika trevligt läge.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2014-02-16
Lekeryds kyrka uppfördes på 1100-talet i romansk stil med absidkor. Tornet byggdes senare. På 20-talet restaurerades kyrkan grundligt. I kyrkan finns ett nordtyskt altarskåp från 1500-talet.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-12-07
Ålems orgelverkstad renoverade och byggde om orgeln i Lekeryds kyrka, ursprungligen byggd av Erik Nordström. Spelbord, mekanik och sleiflåda för man II m.m. har behållits från en tidigare ombyggnad. Tidigare har här funnits en orgel byggd av Jonas Wistenius 1758 renoverad av Pehr Schiörlin 1795
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.