Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Ljungarums kyrka Foto: Barbro Thörn
Ljungarums kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Ljungarums kyrka
  2. Ljungarums kyrka

Ljungarums kyrka

4.5 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Ljungarums kyrka i Jönköping

Ljungarums kyrka tillhör Jönköpings församling och ligger i Jönköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 150 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Ljungarums kyrka

4.5 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Stig Andersson 2
Stig Andersson 2 2019-02-03
En mycket vacker och välskött kyrka som ligger i nära godset Strömsberg som gått i många släktgenerationers arv inom familjen von Essen. Kyrkan och gårdens slott har en sammanhängande egen allè bevarad mitt igenom nybebyggelsen. Kyrkan är som regel låst liksom många andra, men jag träffade en mycket serviceinriktad kvinna som var anställd där och hon låste upp kyrkan för min skull så jag kunde fotografera enligt bifogade bilder. Detta resulterade också i att jag gjorde ett inlägg i kyrkans gästbok som minne och bevis på att fler skall hitta till hemsidan KYRKOKARTAN.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-11-03
Ljungarums kyrka uppfördes på 1100-talet. Sakristian byggdes på 1200-talet. Kyrkan har byggts om med tresidig koravslutning på 1700-talet. I kyrkan finns ett sakramentskåp från 1400-talet.
Läs mer Läs mindre
Bruno Hagelsten
Bruno Hagelsten 2012-11-26
Altarskåpet av konstnären Anders Ekeberg tillverkades 1703 är praktfullt. Predikstolen är vacker med målade lågreliefer av Zage Johansson, från 1984. Man kunde önska att man lämnade något större utrymme fritt runt predikstolen. Kyrkans exteriör skvallrar om omfattande renoveringar. Men det är, i sina äldsta delar, en mycket gammal kyrka. Den är väl värd ett besök.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-12-11
Kyrka med anor från 1100-talet ev. tidigare. Högaltaret invigdes 1524 av biskop Brask, men nuvarande altaruppsatsen av Anders Ekeberg är från 1703. Dopfunten i sandsten är troligen 1100-tal men predikstolen som inte synes passa in särskilt väl är från 1984 och utförd av Zage Johansson, Jönköping. Men orgeln är bland det häftigaste jag sett i den vägen, rena dollargrinet! Bara den gör att kyrkan är värd fem stjärnor, så då kan man förlåta den något ´tunna´ predikstolen. En alldeles förträfflig och livlig barnverksamhet tycks man också ha.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.