Foto: Stefan Leonardsson
Foto: Åke Fagerlund
Foto: Barbro Thörn
Ödestugu kyrka Foto: Barbro Thörn
Ödestugu kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Ödestugu kyrka
  2. Ödestugu kyrka

Ödestugu kyrka

4.0 i snittbetyg (6st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Ödestugu kyrka i Jönköping

Ödestugu kyrka tillhör Barnarp-Ödestugu församling och ligger i Jönköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 130 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Ödestugu kyrka

4.0 i snittbetyg (6st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2016-09-23
Intressant medeltidskyrka som blivit utbyggd i flera omgångar. Vapenhuset är av trä. Kyrkan är nyligen renoverad, trappsteget till koret har tagits bort, liksom den främsta bänken. Det fanns en del problem med fukt och till avhjälpande av detta har det installerats en klimatstyrningsanläggning. Det var lite stökigt när jag besökte kyrkan på grund av förberedelse inför konsert.
Läs mer Läs mindre
Stig Andersson 2
Stig Andersson 2 2014-12-17
2013-09-10. Jag gjorde ett besök i kyrkan för fånga lite mera detaljerade och helhetsbilder(18 st) att lägga ut på denna sida. Kyrkan ligger på byns västra sida med vacker överblick över dalgångens vyer. Bilvägen är något svår att hitta till huvudingången. Kyrkan har 150 sittplatser. Äldsta bevarade inventariet är dopfunten, kyrkan är väl underhållen och ger ett välkomnande intryck. Klockstapeln har två medeltida klockor med bibeltext från Jeremia 22:29, se bifogade inlagda detaljerade bilder. Ett inlägg i gästboken om besöket och bilder till www.kyrkokartan.se blev det också.
Läs mer Läs mindre
Bruno Hagelsten
Bruno Hagelsten 2014-12-01
År 1870 tillbyggdes vapenhuset och läktaren och kyrkan fick sin första orgel. Vid renoveringen 1954 till -56 har man sökt återställa den karaktär kyrkan hade före år 1870 och samtidigt bevara något från varje tidsepok.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2014-02-08
Ödestugu kyrka uppfördes troligtvis i slutet av 1200-talet. Kyrkan byggdes ut mot väster i mitten av 1700-talet. I kyrkan finns målningar från 1600-talet och 1700-talet. Dopfunten är från slutet av 1100-talet, eller möjligen början av 1200-talet.
Läs mer Läs mindre
Åke Fagerlund
Åke Fagerlund 2010-08-14
En vacker kyrkan från 1200-talet, med välbevarade skatter t.ex. en dopfunt från 1100-talet. Målningar från 1600-talet har delvis kunnat tagas fram under putsad vägg. Sakristian är samtida med kyrkan, ett ursprungligt mycket vackert blyinfattat fönster finns där. Nischer i väggarna från katolsk tid då helgonbilder var placerade där. Runt fönstren i kyrkan märkliga draperimålningar från 1700-tal, på- minner om teaterridå, ovanliga och av okänd målare.Vackra ljuskronor i mässing tillverkade på 1800-talet av finsmed Johan Engholm som verkade i socknen.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-05-07
Det finaste i Ödestugu kyrka är nog korfönstret som lyser som ett smycke omgärdat av en gammal draperimålning. Predikstolen är också trevlig, liksom miljön runt kyrkan med den vackra klockstapeln intill.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.