Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Åby kyrka Foto: fr bernt
Åby kyrka Foto: fr bernt
  1. Åby kyrka
  2. Åby kyrka

Åby kyrka

4.0 i snittbetyg (1st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Åby kyrka i Kalmar

Åby kyrka tillhör Åby församling och ligger i Kalmar

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Visa stor karta

Omdömen för Åby kyrka

4.0 i snittbetyg (1st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2016-01-17
Åby kyrka i Läckeby byggdes 1774 då Gustaf III var Sveriges konung. Interiören idag går i blått, man slås av intensiteten i de blå bänksidorna. Framme i koret flankeras den höga altaruppsatsen av två glasmålningar från 1932. På södra sidan finns en glasmålning över dopaltaret och de nu så moderna dopträden pryds av små glasänglar med resp. barns namn.Fyra begravningsvapen och ett epitafium minne om släkten Ulvfenklou till Björnö, vilka har ett gravkapell i kyrkan.I koret finns också två vackra pyramider som inte annars är så vanliga så här långt söderut.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.