Foto: Stefan Wik
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Stefan Wik

Dörby kyrka

4.2 i snittbetyg (5st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Dörby kyrka tillhör Dörby församling och ligger i Kalmar

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 300 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Dörby kyrka

4.2 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Carl-Johan Ivarsson 2015-06-27
Ett fint exempel på Kalmarkustens medeltidskyrkor, som byggdes med ett ovanligt resligt tak. Trots att kyrkan aldrig haft torn så syns den väl i det flacka landskapet. Det mesta av medeltidskaraktären i det inre försvann 1778-79 och interiören har nu sin tydliga prägel av den perioden.
Läs mer Läs mindre
akejohan 2013-07-07
Dörby kyrka uppfördes på 1200-talet, men hade en äldre föregångare. Kyrkan skadades vid Kalmarkriget, men reparerades 1624-25. Kyrkan har restaurerats flera gånger genom seklerna, senast i början av 90-talet.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2012-05-30
Kyrkan uppfördes under 1200-talet men det är inte mycket kvar av medeltiden i den. Interiört är det nyklassicism till övervägande del. Den gamla altartavlan från 1650 hänger nu på södra väggen, i övrigt är det 1700-och 1800-tal. Orgelfasaden från 1894 ritades av Helgo Zettervall och i koret står en nyare orgel. Trevligt med dopänglar men hade det inte gått att hänga upp dem i något snyggare? Det ser ut som de hänger i en bilratt....
Läs mer Läs mindre
Mia Hall 2012-04-19
Inte för stor och inte för liten. Kyrkan som mitt hjärta brinner lite extra för.
Läs mer Läs mindre
Stefan Wik 2011-02-15
Dörby kyrka från 1200-talet, återuppbyggd 1611-13 efter Kalmarkriget, utgör ett landmärke mellan Nybro och Kalmar
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Anneli Schnell
Läs mer om Anneli
Robert Winge
Läs mer om Robert