Foto: Stefan Wik
Foto: Anders Gustav Andersson
Foto: Anders Gustav Andersson
Foto: Stefan Wik
Foto: Stefan Wik

Förlösa kyrka

3.8 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Förlösa kyrka tillhör Förlösa-Kläckeberga församling och ligger i Kalmar

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 400 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Förlösa kyrka

3.8 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Barbro Thörn 2015-09-07
Jag väntade mig inte så mycket när jag steg in i den här kyrkan. Men redan i vapenhuset tvärstannade jag och häpnade över dels den gamla brandvagnen, dels den helt underbara gravhällen där bakom. När jag kommer in i kyrkorummet slås jag av en blandning av nyklassicism och nygotik med inslag av lite modernare typ. De vackra korfönstren av Elvira Larsson-Hjort må nämnas, däremot är altaruppsatsen med en tavla av Johan Zacharias Blackstadius från 1860 ganska ordinär. Dopfunt från 1943, I övrigt, se text till bilderna.
Läs mer Läs mindre
Börge Hornljung 2012-12-08
Stor vacker kyrka, ljus och trevlig med stilren hållen inredning, Dock storslagen altarprydnad samt underbara glasmålningar i koret. En romantisk kyrka som gjord för vigsel bl.a. :-)
Läs mer Läs mindre
Ingela från Förlösa 2011-06-17
Det sägs att Förlösa kyrka ritades i aln och byggdes i meter. Det är därför den är så hiskligt stor. Ryktet säger också att byggmästaren gick i konkurs innan bygget stod klart och att han sedan tog sitt liv. Han efterlämnade fru och ett stort antal barn. Om detta är sant vet jag inte, men det är ju en spännande historia att berätta. När jag var barn tillbringade jag och mina syskon mycket tid i och runt kyrkan. Vi lekte ofta med kyrkvaktmästarens barn - han hade sex barn och familjen bodde i den gamla skolan intill kyrkan. Mest spännande var att klättra högst upp i tornet!
Läs mer Läs mindre
Stefan Wik 2011-03-07
Tyvärr är det svårt att komma in i kyrkorna dessa dagar. Jag är nyfiken på vad denna kyrka döljer för mig, men här skulle jag kunna tänka mig att gifta mig - om det blir aktuellt.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Anneli Schnell
Läs mer om Anneli
Robert Winge
Läs mer om Robert