Foto: akejohan
Foto: Anders Gustav Andersson
Foto: fr bernt
Hagby kyrka Foto: fr bernt
Hagby kyrka Foto: fr bernt
  1. Hagby kyrka
  2. Hagby kyrka

Hagby kyrka

4.1 i snittbetyg (10st)

Veckoschema begravningstider

Hagby kyrka i Kalmar

Sveriges bäst bevarade rundkyrka. Hagby kyrka är en kyrkobyggnad i Hagby i Växjö stift. Den har alltsedan medeltiden varit sockenkyrka i Hagby socken. Nu är den församlingskyrka i Arby-Hagby församling.

Hagby kyrka tillhör Södermöre pastorat och ligger i Kalmar

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 150 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Omdömen för Hagby kyrka

4.1 i snittbetyg (10st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2019-12-17
Den här kyrkan är absolut snyggast utifrån, det är ju väldigt ovanligt med så rena rundkyrkor i Sverige som den här. Interiört blir man lite besviken, men det är möjligt att man har ett rikt församlingsliv ändå. Nu är kyrkan renoverad och det som finns nu är ett kalt kyrkorum, inga bänkar, enbart stolar och ett altare. Ingen orgel, endast en modern elektrisk miniorgel och heller ingen läktare. Fungerar nu även som pilgrimskyrka.
Läs mer Läs mindre
user 203019
user 203019 2019-01-17
Mycket fin och mysig kyrka! Jag och fästmannen letar efter en liten mysig kyrka till vår vigsel och denna är en bra kandidat!
Läs mer Läs mindre
Tommy Svenningsson
Tommy Svenningsson 2018-12-26
Härlig medeltida rundkyrka helt i bornholmsk klass nu i fantastiskt skick och med imponerande inre volym som ger otrolig akustik. På väggarna finns spår av målning och ett magiskt ljus sipprar in från ett mest rosenrött bildfönster i korabsiden. På kyrkogården står kyrkans magnifikt höga klockstapel. Man kan inte låta sig nog imponeras av den tidiga medeltida byggnadskonsten och tekniken. Tänk vilka otroliga monument vi har kvar från länge sedan svunna tider. Då var religionen en kraft att räkna med vars verk i sten består än i denna dag
Läs mer Läs mindre
Ödängla
Ödängla 2018-11-03
Supermodern och medeltid i fantastisk kombination
Läs mer Läs mindre
Janos Banan
Janos Banan 2015-12-17
Kyrkan är tyvärr fortfarande stängd, renovering av golvet sägs var anledningen den här gången. Tråkigt för jag hade verkligen sett fram emot besöket.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2015-10-07
Hagby rundkyrka uppfördes under den romanska tiden och har en mycket välbevarad exteriör. Interiören präglas av Rolf Berghs restaurering på 60-talet. I kyrkan finns en dopfunt från 1300-talet och ett senmedeltida triumfkrucifix.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2012-10-13
ORGELN är byggd 1962 av Olof Hammarberg, Göteborg 12-stämmig orgel med mekanisk traktur och registratur. Tidigare orglar Johan Åhrman 1706 – Setterquist & son 1894
Läs mer Läs mindre
Stefan Wik
Stefan Wik 2012-08-19
Hagby kyrka stängs på grund av mögel och misstanke om hussvamp. Kyrkan kommer att vara stängd det närmaste året skriver tidningen Östra Småland den 9 mars 2010. Synd för det är en vacker kyrka som måste tas ur bruk - om än tillfälligt.
Läs mer Läs mindre
Lotte Jensen
Lotte Jensen 2012-02-20
När jag fann den här kyrkan på internet blev jag förvånad och glad. Jag trodde att rundkyrkor endast fanns på Bornholm. En vacker kyrka och en fin atmosfär inne i kyrkan. Jag kan tänka mig att alla i församlingen kommer varandra ´närmare´ när man sitter och kan se alla som är med i kyrkorummet. Något som förvåndae mig mycket var att de installerat en toalett inne i kyrkan. Jag har aldrig sett det i en medeltida kyrka förut. Det kändes nästan lite vanvördigt, om än praktiskt.
Läs mer Läs mindre
Marita Berggren
Marita Berggren 2011-11-20
En fantastisk rundkyrka och välbevarat yttre gör att man blir mycket besviken när man träder in i kyrkan. Möjligtvis kan den enkla interiören alludera till äldre romansk arkitektur men framförallt ser kyrkan modern och omgjord ut och det passar inte. Trots denna trista interiör måste jag ge 4 för den vackra kyrkans yttre,
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.