Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn

Halltorp kyrka

4.0 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Halltorp kyrka är en kyrkobyggnad i Växjö stift, som alltsedan medeltiden varit sockenkyrka i Halltorp socken. Den är nu församlingskyrka i Halltorp-Voxtorp församling. Kyrkan har i ett tidigt skede varit en så kallad kyrkoborg.

Halltorp kyrka tillhör Södermöre pastorat och ligger i Kalmar

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 150 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Halltorp kyrka

4.0 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Barbro Thörn 2018-03-03
I Halltorps kyrka finns en bottenvåning med takbjälkar inlagda före år 1200! Den som tycker om historia bör absolut besöka den här kyrkan. Själva kyrkorummet är enkelt och stramt med en trevlig altaruppsats. Här bemöttes vi väl, kyrkvaktmästaren kom och låste upp åt oss utan att vi behövde fråga. Återbesök april 2010: Man har varit tvungen att bygga ny handikappentré och det är bra, men inte blev det snyggt! Inne i kyrkan finns den snyggaste upphängning av kollekthåvar jag någonsin sett!
Läs mer Läs mindre
akejohan 2013-10-08
Halltorps kyrka uppfördes troligtvis på 1100-talet som försvarskyrka. Kyrkan var en s k klövsadelkyrka med torn i öster och väster. Kyrkan har byggts om flera gånger, bl a under 1400-talet och 1796. Den senaste restaureringen utfördes 2002-03, då kyrkan fick ett nytt vapenhus. I kyrkan finns en dopfunt från 1200-talet.
Läs mer Läs mindre
peppe77 2011-01-26
Kyrka med mycket spännande historia. Takbjälkarna i bottenvåningen kommer från träd fällda 1209-1210 så kring 1210 började kyrkan byggas. Den fick fyra våningar och två torn. I dag är kyrkan mycket förändrad men ändå delvis välbevarad och klart sevärd.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson 2010-12-24
ORGELN är byggd 1965 av Olof Hammarberg, Göteborg
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Anneli Schnell
Läs mer om Anneli
Robert Winge
Läs mer om Robert