Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn

Karlslunda kyrka

3.0 i snittbetyg (2st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Karlslunda kyrka är en kyrkobyggnad i Påryd i Kalmar kommun. Den är församlingskyrka i Karlslunda-Mortorp församling.

Karlslunda kyrka tillhör Södermöre pastorat och ligger i Kalmar

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 150 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Karlslunda kyrka

3.0 i snittbetyg (2st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Carl-Johan Ivarsson 2015-02-16
Som så ofta i dessa trakter så är Karlslunda kyrka en kapellkyrka som bildats efter reformationen. Namnet var ursprungligen Arby kapell. Den nuvarande Karlslunda kyrka är en träkyrka från 1817-18. Ljust och trevligt utan några speciella åthävor är en god beskrivning. Här har altarpredikstolen förvandlats till enbart altaruppsats med Bror Marklunds reliefbilder.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2012-01-19
En enkel liten kyrka med spånklätt tak.Ljust och trevligt kyrkorum utan några större åthävor. Ett av de äldre föremålen är primklockan från 1785. Vid restaureringen 1953-56 tillkom en fristående predikstol men uppsättningen i övrigt omformades och fick stå kvar vid altaret. Inledningsvis fanns även solen där, men den har senare flyttats till långväggen.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Anneli Schnell
Läs mer om Anneli
Robert Winge
Läs mer om Robert