Foto: Helen Lund
Foto: Helen Lund
Foto: Helen Lund
Foto: Helen Lund
Foto: Helen Lund

Kläckeberga kyrka

3.8 i snittbetyg (6st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Kläckeberga kyrka tillhör Förlösa-Kläckeberga församling och ligger i Kalmar

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 180 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Kläckeberga kyrka

3.8 i snittbetyg (6st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Barbro Thörn 2018-07-06
1200-talskyrka med nyklassicistiska drag interiört. Takmålningen från 1766, målad av ´provinsmålaren´ A.G.Wadsten, syns knappast i dunklet ens när ljuskronorna lyser. Altartavla från 1616 samt två tidigare altartavlor på syd- resp. nordvägg. Predikstol från 1764 av Jonas Berggren. En rolig detalj är trappan upp till läktaren (se bild). Exteriört ser kyrkan väldigt spännande ut med grovhuggen sandsten och mera finhuggna kvadrar i portalerna. Ett tack till den vänlige vaktmästaren som tog sig tid att visa kyrkan trots den sena timmen.
Läs mer Läs mindre
Nina Marie 2013-07-14
Hade varit roligt att få se kyrkan, men den var stängd.
Läs mer Läs mindre
akejohan 2013-02-05
Den märkliga kyrkan i Kläckeberga uppfördes under tidig medeltid, men har byggts om ett antal gånger genom seklerna. Kyrkan anses ha varit en fästningskyrka. De nuvarande trävalven är från 1760, då de gamla medeltida valven revs.
Läs mer Läs mindre
Jan Carlsson 2011-06-12
En av de få med det fina innertaket i trä bevarat. Den ligger fint i landskapet.
Läs mer Läs mindre
Helen Lund 2010-10-12
Fantastisk liten kyrka, som gjord för bröllop! Naturen runt omkring är vacker, kyrkan ligger jämte gamla skolan som numer är ett mycket trivsamt lantcafé. Gamla fattiggården är också granne med skolan
Läs mer Läs mindre
peppe77 2010-08-20
Kläckebrega kyrka är byggd under 1200-talet, uppförd i tre våningar. En källarvåning själva kyrkan och en ovanvåning som från början var en stor sal. Intill kyrkan har man hittat spåren av en storgård från samma tid. Under 1400-talet började kyrkan användas som flankföste till Kalmar och flera strider utspelades här. I dag en vacker och sevärd kyrka med ett spännande förflutet.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Anneli Schnell
Läs mer om Anneli
Robert Winge
Läs mer om Robert