Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: boomalm
Ryssby kyrka Foto: boomalm
Ryssby kyrka Foto: boomalm
  1. Ryssby kyrka
  2. Ryssby kyrka

Ryssby kyrka

4.0 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Ryssby kyrka i Kalmar

Ryssby kyrka tillhör Ryssby-Åby pastorat och ligger i Kalmar

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Ryssby kyrka

4.0 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2018-10-16
Återuppförd 2005 efter att ha brunnit ner till grunden 2001. Nya kyrkan ljus och handikappvänlig. Där tidigare sakristian var finns nu en lillkyrka där barn får vistas på barns villkor. Altarbilden är tredelad och fungerar under fastan som ett skåp då halvdörrarna kan stängas. Två vackra alster av Eva Spångberg och två av glaskonstnären Bertil Vallien förskönar kyrkorummet.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2012-07-02
Onsdagen i stilla veckan 2001 brann Ryssby kyrka ner. Endast murarna återstod. Påskdagen 2005 invigdes den återuppbyggda kyrkan. Ålems Orgelverkstad AB har byggt en ny läktarorgel på arton stämmor, som invigdes i september 2010. Fasaden är ritad av orgelbyggare Sune Fondell.
Läs mer Läs mindre
boomalm
boomalm 2011-06-11
Se vidare denna länk: http://www.svenskakyrkan.se/ryssby-aby/kyrkan.htm och foton av kyrkoherde Torbjörn Stille med bl.a. bilder från kyrkobranden och den fina altartavlan.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.