Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Mölltorps kyrka Foto: Barbro Thörn
Mölltorps kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Mölltorps kyrka
  2. Mölltorps kyrka

Mölltorps kyrka

4.0 i snittbetyg (9st)

Mölltorps kyrka i Karlsborg

Mölltorps kyrka tillhör Mölltorps församling och ligger i Karlsborg

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 130 sittplatser
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Mölltorps kyrka

4.0 i snittbetyg (9st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Christian91
Christian91 2017-10-29
En fin och annorlunda kyrka. Jag var här idag och kyrkan var halv öppen bara vapenhuset var öppet. Jag fattar inte meningen med att bara vapenhuset öppet.
Läs mer Läs mindre
IngelamAndersson
IngelamAndersson 2014-10-27
Kyrkan har två klockor, den lilla från 1637. Stigportarna är nyuppförda på 1950-talet. Altaruppsatsen i barock från 1684 med givarnas vapen. Dopfunt i sandsten från 1250-talet med bladornament runt cuppan.
Läs mer Läs mindre
May Ahlstedt-Pettersson
May Ahlstedt-Pettersson 2014-07-03
Kyrkan är vacker och välskött alla årstiderna och bra belysning.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-12-02
Mölltorps kyrka uppfördes i slutet av 1200-talet. Den höga takryttaren byggdes på 1600-talet. Taket målades av Johan Liedholm 1744. I kyrkan finns ett medeltida stenaltare och en dopfunt från 1200-talet.
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2012-06-07
Mölltorps kyrka byggdes troligen under 1200-talet. Tornet och sakristian byggdes under 1400-talet. Det lilla fönstret över östra porten är originalstorlek från medeltiden, medan de andra fönstren förstorades under renovering på 1700-talet. När kyrkan åter renoverades i början av 1900-talet fann man en relikgömma i altaret. Där fanns ett skrin som innehöll benbitar av Den heliga Birgitta, Sankta Helena (Skövdes skyddshelgon) och en bit från de 11000 jungfrurna. Dessa reliker finns nu på Länsmuseet i Skara. Baksidan av kyrkan är väldigt smutsig, behöver kalkas om. Kyrkan var påskafton 2011 låst.
Läs mer Läs mindre
Kerstin P
Kerstin P 2012-05-20
Mycket vacker medeltida kyrka med smäcker takryttare. Intressant interiör. Altaruppsats och predikstol i barock. Tyvärr svartmålade efter att en framstående släkt fått sorg. Tänk att en sådan sak kan få färga kyrkans interiör i sekler! Vackert korfönster med ´Den gode herden´ i milda färger. Nytt fönster i starka färger vid dopfunten. En kyrka värd en omväg. Ligger mellan Karlsborg och Tibro. Här har min man varit kyrkoherde i slutet av 90-talet.
Läs mer Läs mindre
Kerstin Falk
Kerstin Falk 2011-06-21
En ombonad trygg famn. Fascinerande takmålningar. Är det verkligen en sjöjungfru på trappbalustraden till predikstolen? Jag önskar att fler Mölltorpsbor skulle söka sig till högmässan där
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-06-14
Nuvarande orgel är tillverkad av Smedmans Orgelbyggeri AB och kom till kyrkan 1990. Förra orgeln från Nordfors & Co tillkom 1923 då läktaren utvidgades.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-07-24
En medeltida kyrka med takryttare som tillkom på 1400-talet. Praktfull altaruppsats i barock från 1684 och predikstol i liknande stil från 1600-talet. Takmålningar från 1700-talet. Ett korskrank som ställts åt sidan, men pyramiderna finns kvar och avgränsar koret.Väl värd en omväg!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.