Foto: Bernt Fransson
Foto: Bernt Fransson
Foto: Bernt Fransson
Foto: Bernt Fransson
Asarums kyrka Foto: Bernt Fransson
Asarums kyrka Foto: Bernt Fransson
  1. Asarums kyrka
  2. Asarums kyrka

Asarums kyrka

4.6 i snittbetyg (5st)

Veckoschema begravningstider

Asarums kyrka i Karlshamn

Asarums kyrka tillhör Asarums pastorat och ligger i Karlshamn

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 400 sittplatser

Omdömen för Asarums kyrka

4.6 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2019-01-18
Stor altartavla av Bengt Nordenberg från 1866 och på söderväggen finns den gamla som är målad av Pehr Hörberg. Ett par målade fönster finns också, enligt uppgift ritade av Agda Österberg. Kyrkan ser utifrån bedrägligt liten ut men går man in ser man att den är betydligt större, då den är en korskyrka.
Läs mer Läs mindre
Bernt Fransson
Bernt Fransson 2017-02-19
Visst har den tornlösa korskyrkan belägen i dalsänkan inne i Asarums samhälle sin charm. Vid en omfattande ombyggnad 1797- 1799 fick den ursprungliga medeltidskyrkan sitt nuvarande utseende i form av en tornlös korskyrka präglad av nyklassicismens stilideal. Koret domineras av blekingesonen professor Bengt Nordenbergs färgsprakande motiv:” Korsfästelsen”. Den ersatte en tidigare tavla: ”Kristi himmelsfärd”. av Pher Hörberg Nog är kyrkan värd fem stjärnor, inte minst med tanke på den varsamma restaureringen 2011-2012.
Läs mer Läs mindre
user 99083
user 99083 2016-06-13
Vacker nyklassisk korskyrka. Fina altartavlor av Pehr Hörberg och Bengt Nordenberg.
Läs mer Läs mindre
Anders Bengtsson
Anders Bengtsson 2013-09-04
En ljus och inbjudande kyrka med luft och rymd.
Läs mer Läs mindre
Tomas Brusebäck
Tomas Brusebäck 2012-11-29
Detta är min absoluta favoritkyrka där jag nött bänkar under många år, härliga minnen! En lite lustig anekdot är att under en restaurering i mitten av 1950-talet upptäckte man en mängd bänkdörrar som hade namn på byar och gårdar i socknen. Man har uppskattat att dessa är från 1600-talet. En kyrka som inte bara är värd en omväg, utan till och med en resa!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.