Foto: Gunnar Bäckström
Foto: Gunnar Bäckström
Foto: Gunnar Bäckström
Foto: Richard Allard
Carl Gustafs kyrka Foto: Richard Allard
Carl Gustafs kyrka Foto: Richard Allard
  1. Carl Gustafs kyrka
  2. Carl Gustafs kyrka

Carl Gustafs kyrka

4.0 i snittbetyg (5st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Carl Gustafs kyrka i Karlshamn

Carl Gustafs kyrka är en kyrka som ligger i Karlshamns församling i Karlshamn kommun.

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 674 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Carl Gustafs kyrka

4.0 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2018-11-26
En lustig detalj är den halva korväggens motiv; en perspektivmålning med mittkupoler och kolonnader. Det vackraste är dopfunten av driven och punsad mässing, se bilden.
Läs mer Läs mindre
Richard Allard
Richard Allard 2016-01-14
Det finns en lätthet i kyrkans dekorationer även om de är litet sparsamma. Särskilt intressant är lura-ögat målningarna på fondväggen runt altaret. De föreställer pelarrader mellan valv som försvinner bort. Skickligt gjort! Ovanligt är att klockstapeln ligger i nästa kvarter. Vi trodde det var en annan kyrka.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2015-03-31
Carl Gustafs kyrka uppfördes i slutet av 1600-talet. Kyrkan invigdes 1702. Sakristian tillkom 1834. En omfattande restaurering ägde rum i slutet av 1800-talet. Tyvärr var kyrkan låst vid mitt besök.
Läs mer Läs mindre
Anders Bengtsson
Anders Bengtsson 2012-08-14
Stor kyrka med mäktig akustik. Praktfulla ljuskronor från början av 1700-talet. Altartavla av Fredrik Westin. Samma slags predikstol som i Kristine kyrka, Jönköping, vilket kan bero på att donatorn var född i Jönköping.
Läs mer Läs mindre
Hannah Pontén
Hannah Pontén 2012-06-28
Lite mindre men mysig kyrka med vackert golv och gigantiska ljuskronor. Gillar alla detaljer i kyrkan bland annat de stora tavlorna.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.