Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Karlsdals kapell Foto: Stefan Leonardsson
Karlsdals kapell Foto: Stefan Leonardsson
  1. Karlsdals kapell
  2. Karlsdals kapell

Karlsdals kapell

3.0 i snittbetyg (2st)

Karlsdals kapell i Karlskoga

Väg 245 mot Nora, avfart mot Karlsdal. Ca 15 km från centrala Karlskoga. Normal endast öppen vid kyrkliga handlingar och konserter.
Journummer till vaktmästare 0586-684 20.

Karlsdals kapell tillhör Karlskoga församling och ligger i Karlskoga

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 100 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Karlsdals kapell

3.0 i snittbetyg (2st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2017-07-02
Vid ett gammalt bruk i skogen två mil från Karlskoga åt Nora till ligger detta fina enkla kapell, som har en del nygotiska fina detaljer. Det mesta är väl sagt av Barbro, som också tagit fina bilder. När jag var där var det snö på kyrkogården.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2014-01-10
Ett vackert kapell med enkel interiör, men ändå trivsamt. Vackra smidesdetaljer och en säregen altartavla från 1954, målad av Ingrid Jövinger. På ömse sidor hänger porträtt av brukspatron Carl Daniel Luthman och hans hustru Clara Dahlström under vilkas tid man fick tillstånd att bygga ett kapell. Luthman inredde ett kapell stora salen i sin nyuppförda huvudbyggnad i stället. Först 1842, 106 år senare byggdes verkligen det nuvarande kapellet. På kyrkogården finns flera inhägnade gravplatser, tillhörande de tidigare bruksägarfamiljerna.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.