Hem / Platser / Katrineholm / Kyrkor / Östra Vingåkers kyrka
  1. Begravning

Östra Vingåkers kyrka

4.2 i snittbetyg (5st)

Bievägen 3 64146 KATRINEHOLM Visa på karta

Få förslag på begravningstider

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med förslag på lediga tider.

Omdömen för Östra Vingåkers kyrka

4.2 i snittbetyg (5st)

Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

user 180547 2015-04-26
Mycket vacker och mycket ljus och då den endast sågs utifrån tycktes den som en mindre herrgård utan traditionellt kyrkoutseende. Hittade lätt den grav, som besöktes för första gången.
Läs mer Läs mindre
Ewa C Klingberg 2013-08-17
Själva miljön kring kyrkan är ´herrgårdslik´ med de flankerande stenbyggnaderna och den putsade tegelmuren. Själva kyrkan är av barrocktyp och passar fint in i rollen senkarolinsk herrgårdsbyggnad. Vackert!
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2013-05-07
En extra stjärna för miljön runt om kyrkan! Den vita bogårdsmuren med de två vita ´tornen´ och däremellan vackra smidda grindar. Det ena tornet är gravkor, det andra är klockstapel. Själva kyrkorummet erbjuder en del bl.a i form av ett par stora oljemålningar i norra korsarmen. vackrast är den graciösa trädopfunten i vitt och guld. I övrigt se bilder..
Läs mer Läs mindre
Mikael Mogren 2010-10-12
Vitt och guld som skarsnö i dagsmejja: Det skimrar när ljuset filtreras genom lövverket utanfôr. Med Fader Lars blev det ett rum av ljuständning och processioner. Familjeföretaget Kyrktryck planterade ljusträd i mânga kyrkor. Som tvâ porttorn stâr gravkoret och klockstapeln. Tyst pâ gnägget frân kyrkstallarna.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson 2010-05-04
Orgeln Jonas Gren & Petter Stråhle 1753 l Gustaf Andersson & Per Larsson Åkerman 1856 - Johannes Magnusson 1914 - Rolf Maul 1999
Läs mer Läs mindre

Foto: Katrineholmsbygdens församling

Visa stor karta

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Hanna Nyholm
Läs mer om Hanna
Katarina Andersson
Läs mer om Katarina