Hem / Platser / Kristianstad / Kyrkor / Östra Vrams kyrka
  1. Begravning

Östra Vrams kyrka

4.3 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Få förslag på begravningstider

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med förslag på lediga tider.

Omdömen för Östra Vrams kyrka

4.3 i snittbetyg (3st)

Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

EnMats 2017-05-01
Den slammade ofärgada grå fasaden ger ett murrigt intryck. En hel del skador på den putsade sockeln. Övre delen på stuprören av Cu. nedre delen av lackad plåt. Är det för att undvika Cu. stölder?
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson 2013-08-12
Till skillnad från grannsocknen Västra Vram så fick Östra Vram behålla sin romanska stenkyrka från 1100-talet. Den här kyrkan är verkligen innehållsrik. Kyrkan har tre mycket intressanta medeltida träskulpturer: triumfkrucifixet från 1400-talet, och två helgonskåp som numera är placerade mitt i långhuset med Maria och Olof. I absiden finns fragmentariskt bevarade kalkmålningar. Altare, predikstol och bänkar är verk från renässansen. Besöket i kyrkan förhöjdes av entusiastisk guidning, där jag fick gå i beredda gärningar kan man säga.
Läs mer Läs mindre
akejohan 2012-01-16
Den sevärda romanska absidkyrkan i Östra Vram, uppfördes under tidig medeltid. Tornet är från 1400-talet. Kyrkan har flera medeltida inventarier, bl a altarskåp och triumfkrucifix. Inredningen är i övrigt mest präglad av 1600-talet.
Läs mer Läs mindre

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Emma Johansson
Läs mer om Emma
Anita Edvinsson
Läs mer om Anita