Foto: Pelle Svedberg
Foto: Pelle Svedberg
Foto: Åke Fagerlund
Foto: Åke Fagerlund
Kristinehamns kyrka Foto: Åke Fagerlund
Kristinehamns kyrka Foto: Åke Fagerlund
  1. Kristinehamns kyrka
  2. Kristinehamns kyrka

Kristinehamns kyrka

4.2 i snittbetyg (10st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Kristinehamns kyrka i Kristinehamn

Kristinehamns kyrka tillhör Kristinehamns församling och ligger i Kristinehamn

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 400 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Kristinehamns kyrka

4.2 i snittbetyg (10st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Janos Banan
Janos Banan 2018-03-30
Ljus och luftig nygotisk katedral som kan ha varit tänkt som domkyrka. En harmonisk interiör och ett fint litet dopkapell vid sidan. Mycket fin kyrka!
Läs mer Läs mindre
IngelamAndersson
IngelamAndersson 2015-01-09
En vacker och pampig kyrka som jag gärna återvänder till. Dopfunten i sandsten är från 1200-talet och kyrkans äldsta inventarium. Den restaurerades 1937. Altaruppsats från 1717 skänkt av brukspatron Gunnar Lostbohm. Kormattan är tillverkad av Ethel Halvarsson Kristinehamn, min gamla lärare på KPS. Predikstolen är en gåva av brukspatron Anders Lostbohm invigd 1750.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2014-10-02
Kristinehamns kyrka uppfördes i mitten av 1800-talet. Arkitekt var C G Brunius. Kyrkan är uppförd i nygotik och är en av de tidigaste i den stilen i Sverige. Kyrkan byggdes om 1936-37.
Läs mer Läs mindre
Cecilia af Jochnick
Cecilia af Jochnick 2014-07-18
Man möter sin egen psalmsång på väg ut. Gyttrig med storhetsvansinne, svår att älska, gräsligt ljud, plottrigt kor...näää!
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2013-07-16
En riktig katedral, ritad av C. G. Brunius och egentligen en främmande fågel i sitt landskap. Ett av nygotikens bästa verk i landet. Det är hög kvalitet i allt, och kyrkan är mycket ljus och vacker, där särskilt koret badar i ljus. I det inre har 1700-talsinventarierna från den gamla kyrkan fått sin plats efter Bror Almquists renovering på 1920-talet.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2013-01-13
I mitt tycke mycket vacker kyrka med rymd och ljus! Vid förnyat besök sommaren 2011 bestod intrycken, den här är en riktig favorit! Inte bara de höga valven utan varenda detalj andas skönhet. Text till bilderna och ingressen ovan gör att jag inte behöver skriva mer :-) Fler pastorat borde se till att deras kyrkor presenterades i ingressen!
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-09-19
Läktarorgel. Setterquist 1921 (3 man & ped, mekanisk Barker piporgel, 42 st) Altarorgel. Magnusson 1955 (1 man, elektrisk ((spelbar fr läktarorgeln)) piporgel, 4 st) Kororgel Nye Orgelbyggeri 1994 (2 man & ped, mekanisk ((spelbar även fr baksidan)) piporgel, 21 st) Ljusets kapell. Magnusson 1956 (2 man & ped, pneumatisk piporgel, 9 st)
Läs mer Läs mindre
Bertil Hellberg
Bertil Hellberg 2011-03-02
En mäktig kyrka med bra akustik. Pampig. Väl värd ett besök. Många fina konserter hålles och gudstjänster i en varm atmosfär.
Läs mer Läs mindre
Åke Fagerlund
Åke Fagerlund 2010-09-08
Kyrkan är murad av tegel och har ett treskeppigt långhus med utbyggt tresidigt avslutat kor samt dubbla västtorn med en avdelad sakristia i långhusets nordöstra hörn. Kyrkan tillhör de tidigaste exemplen på en nygotisk stil i Sverige. Kyrkorummet är välvt i medeltida katedralstil.
Läs mer Läs mindre
Mikael Mogren
Mikael Mogren 2010-04-27
Rekordlyckad medeltidsfejk med mer katedral än i stiftsstaden. Träinredningen från förra kyrkan gör detta gamla hus ännu gamblare. Medeltiden som den borde vara, men sällan är i orginal.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.