Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Ölme kyrka Foto: Carl-Johan Ivarsson
Ölme kyrka Foto: Carl-Johan Ivarsson
  1. Ölme kyrka
  2. Ölme kyrka

Ölme kyrka

4.0 i snittbetyg (6st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Ölme kyrka i Kristinehamn

Ölme kyrka tillhör Ölme församling och ligger i Kristinehamn

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 300 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Ölme kyrka

4.0 i snittbetyg (6st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
akejohan
akejohan 2016-08-25
Ölme kyrka uppfördes under 1700-talets andra hälft av byggmästare Gustaf Westman. Kyrkans torn byggdes upp på nytt 1827 av byggmästare Petter Husberg eftersom det gamla tornets träkonstruktion hade rasat 1824. Kyrkan restaurerades grundligt 1926-27 och 1974-75.
Läs mer Läs mindre
Tord Rosén
Tord Rosén 2014-06-27
Min barndoms kyrka. Med en mycker vacker Kyrkogård. Tord Rosén Kristinehamn
Läs mer Läs mindre
Cecilia af Jochnick
Cecilia af Jochnick 2014-06-02
Min barndoms kyrka därför har jag svårt att se hur den egentligen ser ut... men altartavlan är fängslande och det är en bra gedigen brukskyrka för bönder...lite för stor för förrättningar, det blir lätt lite ödsligt.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2012-11-28
Tornet är 125 år äldre än själva kyrkan som byggdes 1785-87. Det är tredje kyrkan på samma plats. Två korfönster från olika år, det vänstra sattes in 1915, det högra 1926. Dopfunt från 1200-talet, kormatta av Agda Österberg. Pehr Hörberg gjorde altartavlan som är av det ljusare slaget och altaruppsatsen ritades av Bror Almqvist och kom till 1926. Vid förra besöket möttes jag av mycket trevliga damer som stod för vägkyrkan och barn som övade ett Astrid Lindgren-spel. I år kom jag efter vägkyrkotider men det gick bra att komma in ändå.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2012-06-09
Altartavla av Pehr Hörberg - hans enda i Värmland. Vackra färger i det inre och en markant lanternin som syns över slätten. En kopia av Ölmes lanternin finns i Gunnarskog i västra Värmland.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-08-04
Läktarorgel. Setterquist/ Molander, 1846/1894 (2 man & ped, mekanisk piporgel, 16 st)
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.