Foto: Åke Fagerlund
Foto: Stefan Leonardsson
Foto: akejohan
Foto: Stefan Leonardsson
Foto: Åke Fagerlund
Foto: Åke Fagerlund

Visnums-Kils kyrka

4.0 i snittbetyg (5st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Visnums-Kils kyrka tillhör Visnums-Kils församling och ligger i Kristinehamn

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 250 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Visnums-Kils kyrka

4.0 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Barbro Thörn 2014-11-29
Vilken skatt som gömmer sig på näset ut i Vänern! Så många vackra och intressanta detaljer i den här kyrkan från 1756. Vem som gjort målningarna i taket är obekräftat, men någon har föreslagit att Johan Ullberg som gjort ljudtaket till predikstolen och överstycket på altaruppsatsen även skulle ha utfört målningarna. (Ullbergs ättlingar: kan ni kontakta mig, har förlorat er adress...) Ett varmt tack till Katarina Löfstedt som visade ´sin´ kyrka! i övrigt, se bilder med text.
Läs mer Läs mindre
akejohan 2013-10-08
Visnums-Kils kyrka uppfördes i mitten av 1700-talet. I kyrkan finns flera sevärda inventarier, bl a en madonnabild från 1200-talet, ett triumfkrucifix från 1300-talet samt S:t Göran och draken från 1500-talet. På SHM förvaras en biskopsbild från mitten av 1200-talet. Tyvärr var kyrkan låst vid mitt besök.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson 2011-09-09
Socknen har inte fått sitt namn av grannsocknen i sig utan av att den ligger i Visnums härad och för att skilja den från Stora Kil. Kyrkan är från 1700-talet och har en del medeltida skulptur. Den ´silverlöja´ som fanns i kyrkan under äldre tid har nu fått en modern efterföljare.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson 2010-09-27
Läktarorgel. Setterquist, 1905 (man & ped, mekanisk Roosewelt piporgel, 8 st)
Läs mer Läs mindre
Åke Fagerlund 2009-09-24
Stenkyrka byggd i mitten av 1700-talet. Det finns en dopfunt i trä från 1720 och från medeltiden flera skulpturer, bl.a. den märkliga S:t Göran och draken från 1300-talet.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Katarina Andersson
Läs mer om Katarina
Maria Schubert
Läs mer om Maria