Kungsbacka kyrka Foto: P-A Hjorth
Kungsbacka kyrka Foto: P-A Hjorth
Kungsbacka kyrka Foto: IngelamAndersson
Kungsbacka kyrka Foto: Stefan Leonardsson
Kungsbacka kyrka Foto: Joachim Holmgren
 1. Kungsbacka kyrka
 2. Kungsbacka kyrka
 3. Kungsbacka kyrka
 4. Kungsbacka kyrka
 5. Kungsbacka kyrka

Kungsbacka kyrka

3.8 i snittbetyg (5st)

Kungsbacka kyrka i Kungsbacka

Kungsbacka kyrka tillhör Kungsbacka-Hanhals församling och ligger i Kungsbacka

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

 • Handikappanpassad byggnad
 • Toalett
 • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Kungsbacka kyrka

3.8 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
P-A Hjorth
P-A Hjorth 2018-01-04
En fin kyrka med ett mycket centralt läge i innerstaden. Byggd 1865-1875 efter att den tidigare 1600-tals kyrkan strök med i stadsbranden 1846. En ljus och vacker kyrka med flertalet äldre inventarier bevarade från den tidigare kyrkan.Med snudd på en 4:a.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-09-23
Orgeln på 27 stämmor byggdes 1967 av Olof Hammarberg i Göteborg. Orgelfasaden är från en Söderlingorgel som installerades 1866 och har en del pipor som är ljudande.
Läs mer Läs mindre
Claudia Ekström
Claudia Ekström 2010-07-22
En härlig värme slår emot mig när jag går in i den, ofta knöfulla, kyrkan på torget. Värmen liksom dallrar i luften och fyller varje vrå i ordet, predikan eller psalmsång, jag gillar helt enkelt att gå dit. Det är också skönt att få möta människor av alla åldrar och förutsättningar, det finns inte så många andra mötesplatser där det får ske. Jag är glad och tacksam över Kungsbacka kyrka.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-05-19
Träkyrka från 1875. Altaruppsats från 1700-talet, från den gamla kyrkan. En basunblåsande ängel över dopplatsen är också kvar från den gamla kyrkan och pryder sin plats. Smakfull interiör.
Läs mer Läs mindre
Joachim Holmgren
Joachim Holmgren 2010-04-20
En kyrka mitt i staden som i sina gudstjänster vill lyfta fram församlingens vision: ´att alla människor i Kungsbacka skall få en personlig tro på Jesus Kristus´. Välkommen du också! En stor skara firar gudstjänst varje söndag kl. 11:00.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

 • Välj dekoration bland över 200+ modeller
 • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

 • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
 • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.