Foto: Stefan Leonardsson
Foto: Johnny Larsson
Foto: Johnny Larsson
Onsala kyrka Foto: Johnny Larsson
Onsala kyrka Foto: Johnny Larsson
  1. Onsala kyrka
  2. Onsala kyrka

Onsala kyrka

4.7 i snittbetyg (6st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Onsala kyrka i Kungsbacka

Onsala kyrka tillhör Onsala församling och ligger i Kungsbacka

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 300 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Onsala kyrka

4.7 i snittbetyg (6st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Anders Ström
Anders Ström 2015-11-26
Vacker interiör med minnen från skilda epoker. Vad som påminner om den danska tiden är att predikstolen är på högra sidan och målade bibelcitat på danska. Lägg speciellt märke till det vackert målade takvalvet. Sevärt är också Gathenhielmska gravkoret längst fram en trappa ner med Lasse i Gatans och hans hustru Ingelas stora marmorsarkofager. Gathenhielmska gravkoret har också gett kyrkan sin speciella exteriör med två torn. Sevärt ar också utställningen med gamla gravstenar i tidigare vapenhuset.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2014-02-15
Onsala kyrka uppfördes på medeltiden, men den nuvarande kyrkan är huvudsakligen från 1600-talet. I kyrkans östra del finns det Gathenhielmska gravkoret från 1700-talet. I kyrkan finns en predikstol från 1500-talet.
Läs mer Läs mindre
Mats Sjögren
Mats Sjögren 2013-06-07
Speciell kyrka, med trätorn, som ligger utsökt vid en korsning, väl synlig för förbipasserande mellan Onsala och Kungsbacka.
Läs mer Läs mindre
Johnny Larsson
Johnny Larsson 2010-07-06
Onsala kyrka ute på Onsalahalvön har ett betydligt större utbud än vad denna lilla kyrka kanske ger intryck av vid första anblick. Kyrkan ser ganska liten ut på utsidan men rymmer cirka 400 pers. Något som är ganska unikt för den är just kaptensläktarna på båda sidorna altaret. Kyrkan är väl utsmyckad med målningar av alla de slag. Något man lägger märke till i denna kyrka är att predikstolen finns på ´fel´ sida. Detta pga att kyrkan är byggd av danskar. Församlingen har ett stort utbud av verksamhet för alla åldrar. Körlivet är väl utvecklat! Besök kyrkan och du får ett gott bemötande!
Läs mer Läs mindre
Jeanette Nilsson
Jeanette Nilsson 2010-05-29
Onsala kyrka erbjuder alltid väldigt fin musik från många musicerande i olika åldra i alla gudstjänster. Dessutom har vi tre präster som turas om att predika, vilket betyder bra möjligheter till att höra en predika som berör. Ett gudstjänstbesök kan vara en bra idé. Varje söndag är det kyrkkaffe i församlingshemmet. En underbar kyrka, helt enkelt
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-05-19
Mycket vackra takmålningar och altaruppsats. I gravkoret två marmorkistor som innehåller kvarlevorna efter Lars och Ingela Gathenhielm.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.