Skallsjö kyrka Foto: Skallsjö

Skallsjö kyrka

3.8 i snittbetyg (6st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Skallsjö kyrka i Lerum

Skallsjö kyrka tillhör Skallsjö församling och ligger i Lerum

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 250 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett

Visa stor karta

Omdömen för Skallsjö kyrka

3.8 i snittbetyg (6st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
akejohan
akejohan 2014-05-02
Skallsjö kyrka uppfördes 1861-63. Kyrktornet byggdes om 2010-11 p g a fuktskador. I kyrkan finns målningar av Joël Mila. Skallsjö gamla kyrka uppfördes på 1200-talet och byggdes om 1680. Gamla kyrkan revs 1896, men står kvar som en mycket sevärd kyrkoruin. Ruinen restaurerades på 30-talet.
Läs mer Läs mindre
Eric Johansson
Eric Johansson 2014-03-17
På en pensionärsresa en solig dag i slutet av oktober 2012 fick jag uppleva denna spännande kyrka med sin glas-lanternin och ´torn-krona´. Vacker utsikt ända bort mot Nääs slott. Milas takmålningar från mitten av förra seklet är också sevärda. Altartavlan något dyster i färgsättningen i den för övrigt mycket ljusa och luftiga kyrkan.
Läs mer Läs mindre
user 55590
user 55590 2013-12-26
Fantastisk kyrka, mycket vacker! Grattis Lerums kommun och Skallsjö församling till en väl genomförd retaurering.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2013-04-29
Skallsjö kyrka från 1863 fick sina takmålningar utförda av Joël Mila under åren 1956-63 och var redan då sevärd. Efter senaste renoveringen är den mer än väl värd att besöka! Exteriören med sitt unika torn i glas är verkligen intressant. Interiören, där alla bänkar är borttagna och ersatta med stolar för att kunna anpassa kyrkorummet efter ändamål och med sin projektorduk som efter användandet diskret i stort sett försvinner. De vackra takmålningarna lyser nu i sin forna glans och det var en härlig upplevelse att dels se vad skärmen kunde användas till, dels inse rummets flexibilitet! Toppen!
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2013-04-18
Ur Kyrkans Tidning från 1 December 2011: Glas blev en radikal lösning för möglande kyrktorn. På söndag den 4 december firas öppnandet av den renoverade Skallsjö kyrka. Mitt i tornet har skapats ett rum med golvvärme och åtta meter höga glasväggar. Där skall mindre vigslar och dop kunna hållas. Förnyelsen av kyrkan gäller också själva kyrkorummet. Bänkraderna har ersatts med 250 flyttbara stolar. Nytt ekgolv, också det uppvärmt, har lagts. Det gamla väggaltaret har kapats och blivit en underbyggnad till altartavlan. Ett nytt mobilt träaltare skall tas i bruk.
Läs mer Läs mindre
Joakim Mattisson
Joakim Mattisson 2012-10-26
Tyvärr var kyrkan under en total renovering, när jag var där
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.