Foto: Stefan Leonardsson
Foto: Mikael Tilly
Foto: Mikael Tilly
Stora Lundby kyrka Foto: Mikael Tilly
Stora Lundby kyrka Foto: Mikael Tilly
  1. Stora Lundby kyrka
  2. Stora Lundby kyrka

Stora Lundby kyrka

3.4 i snittbetyg (5st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Stora Lundby kyrka i Lerum

Stora Lundby kyrka tillhör Stora Lundby-Östad pastorat och ligger i Lerum

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 200 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Stora Lundby kyrka

3.4 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Dakota
Dakota 2015-11-02
Mysig liten kyrka med lantligt läge. Är dock inte förtjust i den nya ingången, även om den är praktisk på många sätt. Kyrkans inre väger däremot upp och den är väl värd ett besök.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2015-05-18
Vapenhuset uppges vara byggt på 1740-talet, men torde vara ombyggd på senare år så det verkar mycket modernt i skarp kontrast till kyrkans inre. Pampig altaruppsats som utförts av bildhuggare Peter Weber 1729, med en altartavla och draperidekoration av Johan Ross, som också målat läktarbröstningen.
Läs mer Läs mindre
Eric Johansson
Eric Johansson 2014-07-08
En trevlig kyrka, typisk för början av 1700-talet, frånsett avsaknaden av takmålningar. Det tunnvälvda trätaket borde ju inbjudit härtill. Kanske räckte inte kassan till. Det är ändå förunderligt att man hade råd att bygga så många kyrkor i västsverige strax efter Nordiska krigen och reducering av nödmynten. Predikstolen är på söderväggen vilket kanske tyder på att nordväggen tidigare saknat fönster.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-12-03
Den nuvarande Stora Lundby kyrka uppfördes 1728. Vapenhuset byggdes 1740 och klockstapeln byggdes 1722. Tyvärr var kyrkan låst vid mitt besök.
Läs mer Läs mindre
Joakim Mattisson
Joakim Mattisson 2012-09-16
En vacker trevlig kyrka, men en ful tillbyggnad med hemska fönster
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.