Hem / Platser / Lidköping / Församlingshem / Örslösa kyrka
  1. Begravning

Örslösa kyrka

3.5 i snittbetyg (8st)

Råda församlingshem 1 53196 Lidköping Visa på karta

Information om platsen

  • Platsen är tillgänglighetsanpassad
  • Platsen har toalett

Få förslag på begravningstider

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med förslag på lediga tider.

Omdömen för Örslösa kyrka

3.5 i snittbetyg (8st)

Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Barbro Thörn 2016-10-01
Nyligen har en tillbyggnad skett där församlingshemmet flyttat in. Inne i kyrksalen har man ordnat med flyttbara skärmväggar vilket vid första ögonkastet blir om inte en chock så stor förvåning. Det ser mera ut som en festlokal genom att bord och stolar fyller stor del av bakre utrymmet. Men det är naturligtvis mycket praktiskt i en stor kyrka. I bakre delen av taket har man hängt ljuddämpande väv i vågform. Bänkarna har fått ny matchande färg. Intressanta är också de båda gravhällarna med rekonstruerad bemålning.
Läs mer Läs mindre
Dhyana 2014-12-22
Inte långt från Söne ligger Örslösa. Här andas interiören ett annorlunda sätt att tänka kyrka. Rymlig, hemtrevlig. Om bänkarna inte alla varit vända åt samma håll så skulle man lätt kunna ha allehanda sammankomster här. Den vänliga kvinnan som arbetade på kyrkogården låste upp kyrkan och berättade om planerna att låta församlingshemmet flytta in. Göra en avdelare, så att bakersta delen blir en egen sal. Ja lite synd om en fin byggnad, men tanken är så rätt. Hoppas de har hittat ett estetiskt tilltalande sätt att göra det på. Intressanta, lite roliga gravstenar inne i kyrkan och utanför.
Läs mer Läs mindre
Christian91 2013-07-17
En fin kyrka som har en stor och bra kyrkogård. Men den var låst idag.
Läs mer Läs mindre
akejohan 2013-02-13
Örslösa kyrka uppfördes 1799-1800. Tornet är kvar från den medeltida kyrkan. Vid en restaurering 1902 fick kyrkan sitt nuvarande utseende. Tyvärr var kyrkan låst vid mitt besök.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson 2012-05-03
Av den medeltida kyrkan kvarstår tornet och västra väggen, medan kyrkan i övrigt är från år 1800. Tornspiran är typisk för trakten. Altare och predikstol är påfallande enkla, från 1902. De mest intressanta detaljerna i interiören är två mycket vackra gravstenar, bemålade och inmurade i långväggarna. Målningarna från gamla kyrkans läkarfasad av Lars Meurling 1692 är numera placerade utmed korets väggar. Norra väggen lutar oroväckande mycket!
Läs mer Läs mindre
Kerstin Falk 2010-05-07
Mycket vackert belägen kyrka vid en porlande bäck. Imponerande gravstenar runt ytterväggarna.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson 2010-05-07
Orgeln på elva stämmor är tillverkad 1962 av Smedmans orgelbyggeri AB i Lidköping.
Läs mer Läs mindre
Peter Wald 2009-05-11
En fin stilren kyrka nyligen renoverad och återinvigd med vackert högt läge i lummig grönska. Värd ett besök på vägen till badet vid Svalnäs eller varför inte besöka en gudstjänst.
Läs mer Läs mindre

Foto: Södra Kållands pastorat

Visa stor karta

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Jeanette Åkerlund
Läs mer om Jeanette
Marina Schade
Läs mer om Marina