Friels kyrka Foto: Barbro Thörn
Friels kyrka Foto: Barbro Thörn
Friels kyrka Foto: Barbro Thörn
Friels kyrka Foto: Barbro Thörn
Friels kyrka Foto: Barbro Thörn
Friels kyrka Foto: Barbro Thörn
 1. Friels kyrka
 2. Friels kyrka
 3. Friels kyrka
 4. Friels kyrka
 5. Friels kyrka
 6. Friels kyrka

Friels kyrka

3.3 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Friels kyrka i Lidköping

Där Friels kyrka nu ligger fanns sannolikt tidigare en hednisk helgedom tillägnad Frö eller Fröja. Kyrkans äldsta delar är från sent 1100-tal och var under 1800-talet dömd till rivning. Denna kom dock aldrig till stånd utan en upprustning påbörjades 1861. Tornet tillkom 1884 och materialet är granit. Senaste restaureringen genomfördes så sent som 2000. Bland de många inventarierna kan nämnas en 7-pipig ljusstake i smidesjärn från medeltiden och en ljuskrona i mässing från 1779. En träskulptur föreställande Gud Fader är en rest från ett tidigare altarskåp från 1400-talet.

Friels kyrka tillhör Södra Kållands pastorat och ligger i Lidköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

 • 100 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Friels kyrka

3.3 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
IngelamAndersson
IngelamAndersson 2014-09-26
Murarna i kyrkan är tills stor del från kvar medeltiden. Tornet i väster är från 1884. Dopfunt från 1100-talet.
Läs mer Läs mindre
Christian91
Christian91 2014-07-24
En fin kyrka med ett lite annorlunda torn. Men kyrkan var låst idag.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-06-30
Friels kyrka uppfördes runt år 1200, men har byggts till senare. Tornet byggdes 1884. Dopfunten är från 1100-talet. I kyrkan finns dessutom flera medeltida skulpturer.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2011-09-23
Till stor del är murarna kvar sedan medeltiden, tornet uppfördes 1884. Altartavlan från 1600-talet renoverades och sattes upp 1938 igen, varvid Thorvaldsens Kristusbild fick flytta till dopaltaret. I övrigt har jag inga uppgifter tillgängliga då det inte fanns någon broschyr i kyrkan.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

 • Välj dekoration bland över 200+ modeller
 • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

 • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
 • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.