Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Hovby kyrka Foto: akejohan
Hovby kyrka Foto: akejohan
  1. Hovby kyrka
  2. Hovby kyrka

Hovby kyrka

4.0 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Hovby kyrka i Lidköping

Hovby kyrka tillhör Sävare församling och ligger i Lidköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 80 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Hovby kyrka

4.0 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Christian91
Christian91 2017-12-24
En mysig liten kyrka. Jag var här idag och kyrkan var låst. Jag återkommer framtiden.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2016-09-30
En trevlig liten kyrka med fina takmålningar av Lars Hasselbom som också gjort bildsviten på läktarbröstet. Altaruppsatsen består av olika delar,( oavsett vad som sagt här nedan) de fyra större skulpturerna är från 1400-talet, de två mindre från 1600-talet och man tror att de båda altartavlorna kan vara verk av Johan Aureller d.y. i början av 1700-talet. Predikstolen skänktes till kyrkan av Jonas Rudberius, som verkade där 1677-1697 och bör då vara sent 1600-tal. Rester från 1100-talskyrkan finns i form av dopfunt och portalen runt den inre huvudingången.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2014-01-09
Hovby kyrka uppfördes på 1100-talet. Runt år 1700 fick kyrkan tresidig koravslutning. Tornet byggdes 1830. I kyrkan finns målningar från 1742 av Lars Hasselbom. Tyvärr var kyrkan låst vid mitt besök.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.