Karaby kyrka Foto: Carl-Johan Ivarsson
Karaby kyrka Foto: Carl-Johan Ivarsson
Karaby kyrka Foto: Carl-Johan Ivarsson
Karaby kyrka Foto: akejohan
Karaby kyrka Foto: akejohan
Karaby kyrka Foto: Stefan Leonardsson
 1. Karaby kyrka
 2. Karaby kyrka
 3. Karaby kyrka
 4. Karaby kyrka
 5. Karaby kyrka
 6. Karaby kyrka

Karaby kyrka

3.8 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Karaby kyrka i Lidköping

Karaby kyrka ligger längst västerut i Örslösa församling, alldeles intill Vänern. Den 9 februari 1919 eldhärjades den gamla kyrkan. Endast vapenhuset och kyrkklockan kunde räddas. För övrigt vara bara murarna kvar. En ny kyrka uppfördes på de gamla murarna och invigdes 13 januari 1924. Alla inventarier förstördes vid branden. Altarskåpet är utfört av Eric Nilsson, Harplinge och installerades 1965. Dopfunten i sandsten är skadad men har sig givna plats i kyrkan.

Karaby kyrka tillhör Södra Kållands pastorat och ligger i Lidköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

 • 120 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Karaby kyrka

3.8 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2018-05-18
Vid återuppbyggnaden 1922-24 fick kyrkan ett nytt torn och en sakristia kom till på nordsidan. Den moderna triptyken av Eric Nilsson invigdes 1965 och då flyttades altartavlan från 1923 till nordväggen. Takmålningarna är något mörka, skulle nog tjäna på en lite ljusare färgton. Kyrkan ligger vid vägs ände, ganska nära Vänern.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2016-07-30
Trevlig kyrka med lite avsides läge alldeles nära Vänern - kanske den kyrka som ligger närmast innanhavet. I det inre starkt präglad av 1920-talets ideal när den återuppbyggdes efter 1919 års förödande brand. Altartavlan ersattes dock av ett skulpterat ´altarskåp´ 1965.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-05-07
Karaby kyrka uppfördes runt år 1200. På 1700-talet fick kyrkan sin tresidiga koravslutning. Tyvärr drabbades kyrkan av brand 1919. Kyrkan byggdes upp igen 1922-24.
Läs mer Läs mindre
A A orb
A A orb 2011-07-06
Mysig kyrka som ligger fint vid Vänern. Perfekt kyrka för bröllop, vilket vi provade på 2002. /A&A
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

 • Välj dekoration bland över 200+ modeller
 • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

 • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
 • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.