Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Lavads kyrka Foto: Barbro Thörn
Lavads kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Lavads kyrka
  2. Lavads kyrka

Lavads kyrka

3.3 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Lavads kyrka i Lidköping

Kyrkans äldsta delar är från 1200-talet och är uppförd i gråsten i kalkbruk med finhuggen grå sandsten i hörn och portaler. Den är tillbyggd och restaurerad i flera omgångar, senast 1966. Bland inventarierna märks en korbänk från 1690, altarkrucifix från 1200-talet, dopskål i mässing från 1600-talet. Dessutom en sällsynt brudpäll i gult siden med blå fält. Också den från 1600-talet. Kyrkan saknar torn och kyrkklockorna hänger i klockstapeln från 1780.

Lavads kyrka tillhör Södra Kållands pastorat och ligger i Lidköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 150 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Lavads kyrka

3.3 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Christian91
Christian91 2017-08-23
En liten och mysig kyrka. Jag var här idag synd att den var låst.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2014-09-02
Lavads kyrka uppfördes troligtvis runt år 1200, men kyrkan byggdes om i slutet av 1600-talet. År 1770 byggdes vapenhuset och sakristian byggdes 1966 i nordöstra hörnet. I kyrkan finns en dopfunt från 1200-talet. Tyvärr var kyrkan låst vid mitt besök.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2012-01-26
Lite besviken blev jag över interiören i den här kyrkan som jag trodde skulle vara så fin. Intressant att man 1966 har täckt över altartavlan och ersatt den med ett slätt stycke med sju stjärnor, hänvisande till Uppenbarelseboken 1:20. Var målningen skadad eller anskrämlig? På väggen bakom dopfunten finns en vacker textil, vem har gjort den? Men trevliga vaktmästare som öppnade kyrkan åt oss och ordnade så vi fick komma in i Friels kyrka också! Tack!
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-09-16
Orgeln, på västläktaren, har fem stämmor, och är byggd 1880 av A. J. Johansson i Ulricehamn.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.