Råda Kyrka Foto: akejohan
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: akejohan
Foto: akejohan
Råda Kyrka Foto: akejohan
  1. Råda Kyrka
  2. Råda Kyrka

Råda Kyrka

4.8 i snittbetyg (5st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Råda Kyrka i Lidköping

Råda kyrka är en kyrka som ligger i Kållands-Råda församling i Lidköping kommun.

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 125 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Råda Kyrka

4.8 i snittbetyg (5st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Christian91 2020-02-21
En fin och trevlig kyrka.Jag vill gärna komma in i denna en gång till. Helt underbar. Jag var här idag på återbesök men kyrkan var låst.
Läs mer Läs mindre
Ipseeva 2018-07-13
Fantastiskt fin och välbevarad kyrka med en hel del fina gamla inventarier kvar. Älskar kyrkor med valv i taken och takmålningar. Otroligt fin altartavla och dopfunten. Sättet en del av kyrkan är byggd på där det är olika typer av sten sv olika färg och storlek, blir spännande och intressant
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2018-02-25
Ursprung i 1100-talet, men koret är uppfört på 1200-talet och torn, vapenhus, sakristia på 1400-talet då även valven slogs. Altaruppsatsen är från omkr. 1700 och utfördes av Olof Tholin som också gjort den bedårande dopfunten i trä. Målningarna är av dekorativ art. Några medeltida skulpturer finns bevarade bl.a Råda-madonnan som återfanns i skadat skick på kyrkvinden. En nutida målning visar hur hon antas ha sett ut i sin forna glans.
Läs mer Läs mindre
akejohan 2012-12-11
Den romanska kyrkan i Råda uppfördes ursprungligen på 1100-talet, men den nuvarande kyrkan härstammar huvudsakligen från 1200-talet. Tornet, vapenhuset och sakristian byggdes på 1400-talet. Valvmålningarna utfördes 1632. I vapenhuset finns en runsten inmurad.
Läs mer Läs mindre
Carina JJ 2011-06-19
Underbar pärla! Vacker, historiskt värdefull, sinnrika målningar i underbar miljö. Missa inte heller ett besök i intilliggande naturområde strax snett över vägen nedanför backen, med stugor, bokskogar och stämningsfull natur.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.