Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
S:t Nicolai kyrka Foto: Barbro Thörn
S:t Nicolai kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. S:t Nicolai kyrka
  2. S:t Nicolai kyrka

S:t Nicolai kyrka

4.3 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

S:t Nicolai kyrka i Lidköping

S:t Nicolai kyrka är en kyrka som ligger i Lidköpings församling i Lidköping kommun.

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 400 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för S:t Nicolai kyrka

4.3 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2017-11-15
Här finns altaruppsats, predikstol och dopfunt utförda av Folke Zettervall(son til Helgo), glasmålningar som visar Petrus, Paulus och profeter från gamla testamentet. Vid förnyat besök finner jag att det inte är fullt så mycket ljuspunkter och att kyrkan är väl rätt typisk för tiden och för restaureringen av Jerk Alton på 1990-talet..... Men Mariakapellet var rätt fint!
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2014-08-30
S:t Nicolai kyrka uppfördes på 1400-talet. Koret och delar av långhuset härstammar från den tiden. 1677-95 byggdes kyrkan om och fick torn och korsarmar. Efter en förödande brand 1849 restaurerades kyrkan och fick sitt nuvarande utseende. Den senaste restaureringen utfördes i mitten av 90-talet. Tyvärr var kyrkan låst vid mitt besök.
Läs mer Läs mindre
Christian91
Christian91 2014-08-23
En fin och ljus kyrka! Helt klart en 5 stjärnor!
Läs mer Läs mindre
Janos Banan
Janos Banan 2013-08-18
Kyrkans äldsta delar lär härstamma från 1400-talet, men det som verkligen får igång mig är den gigantiska och mycket vackra orgeln. Instämmer med föregående talare att Mariakapellet var tjusigt. Det blir en 4:a men inte särskilt stark!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.