Foto: Ingemar Carlsson
Foto: Ingemar Carlsson
Foto: f Kai Larsen
Västerlanda kyrka Foto: f Kai Larsen
Västerlanda kyrka Foto: f Kai Larsen
  1. Västerlanda kyrka
  2. Västerlanda kyrka

Västerlanda kyrka

4.3 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Västerlanda kyrka i Lilla Edet

Västerlanda kyrka tillhör Västerlanda församling och ligger i Lilla Edet

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 150 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett

Visa stor karta

Omdömen för Västerlanda kyrka

4.3 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
user 194027
user 194027 2017-06-07
Denna vita lilla fina kyrka betyder så mycket för mig. Här vilar min ungdomskärlek Rune.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2015-09-18
Att predikstolen är placerad på södra långväggen är ingenting som är ovanligt, det finns hundratalskyrkor i Sverige som har predikstolen kvar på den södra sidan. Förr, när det inte fanns fönster på kyrkornas norrsidor satte man predikstolen på sydsidan så att prästen skulle få in lite ljus över sin skrift.
Läs mer Läs mindre
Inger von Schmalensee
Inger von Schmalensee 2015-09-18
Altaruppsatsen är rikt skulpterad och målad av bildhuggaren Marcus Jäger d.ä. Predikstolen är från 1751 och tillverkad av Michael Schmidt. Noteras bör att predikstolen är placerad på kyrkans södra långvägg. Kristusfigur gjord av trä är daterad till 1650-talet. Nummertavlan är från 1750-talet. Överst en blomsterkorg under en snäcka och på sidorna blommor. Fin 1200-talskyrka!
Läs mer Läs mindre
f Kai Larsen
f Kai Larsen 2010-04-23
Syns vida omkring längs den perfekta MC-vägen väster om Göta älv. Intim 1200-talskyrka med fika efter varje gudstjänst. Vid torsdagsmässan eller söndagsgudstjänsten kan man få sitt diplom om man gått pilgrimsleden från S:t Olofs källa.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.