Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn

Östra Hargs kyrka

4.0 i snittbetyg (2st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Beskrivning

Kyrkans äldsta del är med all säkerhet från slutet av 1100- talet och enligt tradition byggd av överblivna kalkstensrester från uppförandet av den äldre domkyrkan i Linköping. En genomgripande ombyggnad år 1885 satte helt prägel på kyrkan och kom att dölja dess äldre partier under ett tjockt putslager.

Östra Hargs kyrka tillhör Åkerbo församling och ligger i Linköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 150 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Östra Hargs kyrka

4.0 i snittbetyg (2st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Mårten Gustafsson 2011-11-15
Läktarorgel från 1886, av orgelbyggare Carl Elfström, Ljungby med fasad från 1786 av Pehr Schiörlin (
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2011-01-21
Den här kyrkan blev jag omedelbart förtjust i! Så ljus och ren interiör, man känner ett skönt lugn härinne. Trots att den har medeltida anor ser den mera ut som en 1800-talskyrka. Detta har sin grund i en hårdhänt renovering i slutet av just 1800-talet. 1925 gjordes de dekorativa målningarna i absiden, koret och kring triumfbågen av konstnären Yngve Lundström.Vid senaste renoveringen har man målat om bänkarna i mera passande färger. Det står ett par av de gamla bänkarna ute i vapenhuset så man kan se skillnaden.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Marie Andersson
Läs mer om Marie
Jenny Olsson
Läs mer om Jenny