0372 - 56 59 71 Öppet dygnet runt
Hem / Platser / Ljungby / Församlingshem / Lidhult församlingshem

Lidhult församlingshem

Lidhult församlingshem i Ljungby

Lidhult församlingshem Fotograf:

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Platsinformation

  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett

Våra rådgivare hjälper dig med begravning i Ljungby

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Lidhults församlingshem är ett stort hus i tre våningar som ligger i anslutning till Lidhults gamla kyrkogård mitt emot skolan. Länge saknade Lidhults församling en samlingsplats och därför bildades en stiftelse på 1930-talet som skulle planera för ett församlingshem. Efter ett antal år hade ett kapital byggts upp och år 1954 hittades ett lämpligt objekt. Det aktuella huset var en mangårdsbyggnad i Tofthult, utanför Lidhult, byggd år 1865. Byggnaden köptes in och flyttades till sin nuvarande plats. Den 12 januari år 1956 invigdes församlingshemmet och då passade man på att samla in pengar till församlingshemmets kommande nya möbler och inredning. År 1988 byggdes församlingshemmet till och fick sin nuvarande form. 

Övervåningen inrymmer lokaler för församlingens verksamhet medan allmänna lokaler finns på första och andra våningen. På första våningen finns kapprum, fullutrustat kök och toaletter samt en samlingssal där det får vistas 55 personer. Andra våningen inrymmer ett mindre kök, en liten samlingssal, toaletter och en större samlingssal. I den större samlingssalen får 75 personer vistas och lämpar sig för föreläsningar och uppträden.

Möjlighet finns att hyra församlingshemmet för dopkalas, konfirmationskalas, bröllopsfest eller minnesstund samt vid andra högtidsdagar eller aktiviteter. För bokning kontakta pastorsexpeditionen, tel 0372-671 10, vardagar kl 9-12.