0771 - 22 21 21 Öppet dygnet runt
Hem / Platser / Ljungby / Församlingshem / Mariakyrkans församlingslokaler

Mariakyrkans församlingslokaler

Mariakyrkans församlingslokaler i Ljungby

Mariakyrkans församlingslokaler Foto: Ljungby pastorat

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Platsinformation

  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett

Våra rådgivare hjälper dig med begravning i Ljungby

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

I Mariakyrkans två våningsplan finns rum för både gudstjänst, församlingsverksamhet och samkväm. Kyrkan ritades av arkitekt Agneta Holmquist, Ljungby, och invigdes av biskop Anders Wejryd år 2001. Den ersatte då den tidigare Mariakyrkan, som kom på plats år 1975, när Ljungby stad växte med en ny stadsdel öster om Laganån.

På entréplan finns kyrksalen, kapprum och toaletter. Lokaler för verksamhet och samkväm finns på nedervåningen där det även finns ett fullutrustat kök samt toaletter.

Några av rummen går att hyra för dopkalas, konfirmationskalas, bröllopsfest eller minnesstund samt vid andra högtidsdagar eller aktiviteter. I samlingssalen, som är det största rummet, får 100 personer plats. För bokning kontakta pastorsexpeditionen, tel 0372-671 10, vardagar kl 9-12.