Foto: Mårten Gustafsson
Foto: Mårten Gustafsson
Foto: Mårten Gustafsson
Nederluleå kyrka Foto: Mårten Gustafsson
Nederluleå kyrka Foto: Mårten Gustafsson
  1. Nederluleå kyrka
  2. Nederluleå kyrka

Nederluleå kyrka

4.7 i snittbetyg (9st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Nederluleå kyrka i Luleå

Nederluleå kyrka tillhör Nederluleå församling och ligger i Luleå

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 340 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Nederluleå kyrka

4.7 i snittbetyg (9st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Akustikalikus
Akustikalikus 2019-03-25
Nederluleå kyrka (Gammelstads kyrka) kan nog sägas vara en slags normalkyrka: så här är de flesta kyrkor, beträffande akustik. Den är inte torr och inte mjuk, den är inte skarp och inte hård; efterklangen är inte för lång och inte för kort. Kan vi säga att den är typiskt svensk - väldigt lagom? Den lämpar sig väl för litet mer udda uppställningar med utspridd positionering. Det är ändå tämligen lätt att uppfatta texter och ljudkombinationer. Förstärkning bör inte användas, då det förstärkta ljudet tenderar att bli något vasst.
Läs mer Läs mindre
Mikael Mogren
Mikael Mogren 2015-08-17
Pyramiderna, Versailles och Taj Mahal har en värlsarvskollega i Nederluleå. Ärkebiskop Jakob Ulfsson tänkte stort som så ofta. På korbänkarna strålar Jungfru Maria i rosenkransen. Ulfsson stod karmeliternas fromhet nära och tog med sig deras rosenkrans hem till Norden. En gång i livet skulle jag vilja se midnattsolen träffa triumfkrucifixet. En fråga: Finns det en större medeltidskyrka norr om Nederluleå på jorden?
Läs mer Läs mindre
Lennart Hedlund
Lennart Hedlund 2013-05-24
En otroligt vacker och gammal kyrka i en gammal fin miljö. Finns så mycket att titta på.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-05-17
Kyrkan byggdes på 1400-talet och är en ovanligt stor rektangulär senmedeltida kyrkobyggnad. Kormålningarna är troligtvis utförda av någon mästare i Albertus Pictors skola. Altarskåpet utfördes i Antwerpen omkring år 1520. Hela kyrkplatsen är mycket sevärd!
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2012-07-05
Storslagen kyrka mitt i världsarvet! En intressant kulturmiljö.
Läs mer Läs mindre
Kent Olsson
Kent Olsson 2012-05-21
Ett fint världsarv. Hela kyrkan är pampig.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-09-16
Orgeln är byggd av Grönlunds orgelbyggeri i Gammelstad AB och invigdes 1971. Den har 55 stämmor och 4200 pipor. Piporna varierar i längd från 5 mm till 6 m. Fd orgel: Johan Gustaf Ek 1862
Läs mer Läs mindre
Hanna Åsberg
Hanna Åsberg 2011-05-21
En mycket vacker kyrka med intressant historia. Jag återvänder till denna kyrka gång på gång när jag hälsar på bekanta i Luleå, trots att jag inte har rötter i området. Stensättningen i fasaden består av runt 40 olika bergarter. Inskriptionerna på väggarna inne i kyrkan står på latin, trots att de är från 1700-talet och kyrkan då borde ha varit protestantisk. Någon som har en förklaring? Ta dig gärna tid att vandra runt världsarvet kyrkbyn som är lika intressant som kyrkan i sig.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2010-04-28
Här finns i sanning mycket att titta på. T.ex. den formidabla predikstolen! Man upptäcker nya saker varje gång...
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.