Foto: Lars Lindberg
Foto: Lars Lindberg
Örnäsets kyrka Foto: Lars Lindberg
Örnäsets kyrka Foto: Lars Lindberg
  1. Örnäsets kyrka
  2. Örnäsets kyrka

Örnäsets kyrka

4.5 i snittbetyg (4st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Örnäsets kyrka i Luleå

I Örnäsets centrum ligger Örnäsets kyrka som också brukar kallas ”Portarnas kyrka”. Smeknamnet grundar sig i kyrkans arkitektur, men församlingens önskan är att Örnäsets kyrka även ska vara de öppna portarnas kyrka, nära och lättillgänglig för alla.
Örnäsets kyrka invigdes i advent 1963 och känns lätt igen på det speciella utseendet, bastanta bruna tegelväggar och taket med dess tre stora valv. Inne i kyrkan möts man av den 100 kvadratmeter stora korväggsmosaiken i guld, som berättar om målet för vår vandring genom livet, den himmelska staden, och Jesus som porten dit.

Örnäsets kyrka tillhör Luleå domkyrkoförsamling och ligger i Luleå

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 430 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Örnäsets kyrka

4.5 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Akustikalikus
Akustikalikus 2019-02-20
Undertecknad har haft litet svårt för tegelkyrkor, men får här, så att säga, ´krypa till korset´: Örnäsets kyrka är en mycket fin kyrka. Klangrummet är imponerande och efterklangen är ljuvlig. Damkör, manskör, blandad kör, ungdomskör, barnkör, vuxenkör, pensionärskör - här kommer alla till sin rätt.Lokalen är lättsjungen, med en varm och rund klang samt tydlig textåtergivning, inget försvinner på vägen.Kyrkans form inbjuder till udda köruppställningar, spridda och blandade, och kyrkobesökaren lär inte bli besviken.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2017-10-28
Utifrån är kyrkan lika trist som alla andra stadsdelskyrkor.(Det kallas stram och tidstypisk stil...)Inuti däremot får ögat fröjdas åt en hundra kvadratmeter stor mosaik utförd av Pär Andersson. Församlingshemmet ligger intill men är friliggande från kyrkan.
Läs mer Läs mindre
Lars Lindberg
Lars Lindberg 2014-07-16
Den 100 kvadratmeter stora korväggsmosaiken är en av det vackraste jag sett. Örnäsets kyrka invigdes 1963.
Läs mer Läs mindre
Stig Strömbergsson
Stig Strömbergsson 2010-03-08
Var ´Kyrkan´ när jag var barn och tonåring med söndagsskola, familjegudstjänster, konfirmation och mer gudstjänster. ´Farmor och farfars kyrka´ enligt barnen. Det handlar om ett stort och pampigt kyrkorum! På korväggen en fantastisk guldmosaik som föreställer det himmelska Jerusalem, annars vad gäller arkitekturen påminnande om Valsverket vid NJA - det dåvarande namnet på SSAB, järnverket som var arbetsplats för många i stadsdelen när kyrkan byggdes.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.