Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Foto: Tom Wollecki
Fiskebäckskils kyrka Foto: Tom Wollecki
Fiskebäckskils kyrka Foto: Tom Wollecki
  1. Fiskebäckskils kyrka
  2. Fiskebäckskils kyrka

Fiskebäckskils kyrka

4.0 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Fiskebäckskils kyrka i Lysekil

Fiskebäckskils kyrka tillhör Skaftö församling och ligger i Lysekil

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 450 sittplatser

Omdömen för Fiskebäckskils kyrka

4.0 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2021-01-08
Man slås av hur lång kyrkan är när man kommer in och målningarna gör att det är dunkelt. När ögat får vänja sig ser man bilder ur Jesu liv och i den östra delen bibelcitat som utfördes 1913. Målningarna i långhuset är som nämnts från 1783 av Joachim Gotthard Reimers. Två fina votivskepp med diffus historia hänger i taket. i övrigt, se bildtext
Läs mer Läs mindre
Tom Wollecki
Tom Wollecki 2014-01-12
Kyrkan uppfördes 1772 och ersatte en tidigare träkyrka från 1500-talet. Utmärkande för Fiskebäckskils kyrka är tak och väggmålningarna, utförda 1783 av Joakim Gotthard Reimers. Dopfunten härstammar från 1600-talet och är skulpterad i ett enda stycke. Predikstolen tillverkades 1792 i Göteborg.
Läs mer Läs mindre
Carl-Johan Ivarsson
Carl-Johan Ivarsson 2013-09-09
Kyrkan i ett verkligt sommarsamhälle som är välbesökt under den varma årstiden. Ovanlig genom att den är så långsträckt.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.