Appuna kyrka Foto: Stefan Leonardsson
Appuna kyrka Foto: fr bernt
Appuna kyrka Foto: fr bernt
Appuna kyrka Foto: fr bernt
Appuna kyrka Foto: fr bernt
Appuna kyrka Foto: fr bernt
 1. Appuna kyrka
 2. Appuna kyrka
 3. Appuna kyrka
 4. Appuna kyrka
 5. Appuna kyrka
 6. Appuna kyrka

Appuna kyrka

4.3 i snittbetyg (4st)

Appuna kyrka i Mjölby

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

 • 240 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Appuna kyrka

4.3 i snittbetyg (4st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Barbro Thörn 2017-01-09
Alldeles uppenbart är det att man i Appuna känner sig berövade på de många medeltida inventarier som återfinns på Historiska muséet. Det finns en lista på inventarier som ´mer eller mindre konfiskerats´ av Statens Historika museum år 1884. Trots dunklet som råder av de mörka färgerna är det en vacker och innehållsrik kyrka.
Läs mer Läs mindre
Janos Banan 2013-04-24
En nygotisk skönhet som trots att den var låst vid vårt besök kammar hem en stadig betygs 4:a. Mycket vacker exteriört!
Läs mer Läs mindre
fr bernt 2012-07-13
Naturligtvis kan man beklaga att Appuna medeltidskyrka revs. Men å andra sidan fick den en för sin tid synnerligen stilfull efterföljare. Interiört är kyrkan verkligen en pärla med sin livfulla färgsättning i skön harmoni med Ludvig Frids färgsprakande målningar. Visst är denna kyrka från sent 1800-tal värd flera stjärnor.
Läs mer Läs mindre
Mikael Mogren 2011-07-27
USA:s nationalskald Carl Sandburg hade sina föräldrar härifrân. När han kom hit pâ 1950-talet var kyrkan utbytt och släktgravarna borta. Han blev visad till fel stuga där han plockade blommor. Nu är vi mânga som är glada för 1800-talets bevarade färgskala. Det sprakar i valven.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

 • Välj dekoration bland över 200+ modeller
 • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

 • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
 • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.