Bjälbo kyrka Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Bjälbo kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Bjälbo kyrka
  2. Bjälbo kyrka

Bjälbo kyrka

4.6 i snittbetyg (7st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Övrig information

Tiderna kan variera.

Bjälbo kyrka i Mjölby

Bjälbo kyrka tillhör Folkungabygdens pastorat och ligger i Mjölby

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 190 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett

Visa stor karta

Omdömen för Bjälbo kyrka

4.6 i snittbetyg (7st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Ellen Bergseth 2017-03-11
Birger jarl föddes här men ligger begravd i Varnhems klosterkyrka. Birger jarls mor, Ingrid Ylva, sägs ha bott en tid i kyrkans torn.
Läs mer Läs mindre
Laura Blackadder 2016-11-24
Fin kyrka med härlig atmosfär i en vacker omgivning
Läs mer Läs mindre
Dhyana 2014-11-09
Det bastanta tornet står lika stadigt på jorden som Ingrid Ylva själv. Inuti möts man av våning efter våning av medeltid. I jämförelse med tornet känns resten av kyrkan lite blek...
Läs mer Läs mindre
akejohan 2013-11-10
Bjälbo kyrka uppfördes på 1100-talet. Det ståtliga tornet byggdes på 1220-talet och användes av Bjälboätten som bostad. Långhuset byggdes om på 1700-talet och fick sitt nuvarande utseende. Kyrkan har en altartavla av Pehr Hörberg. På södra väggen finns ett äldre altarskåp. Utanför kyrkan finns ett par sevärda runstenar - Ög 64 och Ög 66.
Läs mer Läs mindre
Ingemar Lundqvist 2012-01-08
Vacker kyrka exteriört och även interiört på klassisk mark
Läs mer Läs mindre
Mikael Mogren 2011-11-29
Ingrid Ylva tog emot klâdd som piga och mötte senare gästerna drottninglik som den Jarlamoder hon var. Det skriver Heidenstam. Gunnel Liljedahl har visat hur han fick idén frân ett värdshus i Schweiz. Man gâr in genom tidig medeltid och hamnar i 1700-talet: tvâ expansiva perioder i denna trakt.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2011-07-20
Det sägenomspunna tornet från senare hälften av 1100-talet gör att kyrkan får full poäng! Orkar man kravla sig upp för de nötta skrovliga kalkstenstrappstegen och har en guide med sig får fantasin vingar. Själva kyrkorummet har en mörk altartavla av Pehr Hörberg och en stram predikstol i svart och guld. Bjälboättens Ingrid Ylva (Birger Jarls mor) sägs ha bott en viss tid i tornet. Utanför kyrkogården finns också en sten rest till Birger Jarls minne.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.