Vallerstads kyrka Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Vallerstads kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Vallerstads kyrka
  2. Vallerstads kyrka

Vallerstads kyrka

3.7 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Vallerstads kyrka i Mjölby

Vallerstads kyrka tillhör Folkungabygdens pastorat och ligger i Mjölby

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 240 sittplatser
  • Toalett

Visa stor karta

Omdömen för Vallerstads kyrka

3.7 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Carl-Johan Ivarsson 2018-08-05
Besökte kyrkan första gången 2004 och nu åter 2017. Mellan dessa tillfällen har kyrkan varit stängd under ett flertal år på grund av stora fuktproblem. Nu är kyrkan nyrenoverad sedan några år och ger ett ljust och fräscht intryck.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2014-06-16
Äntligen är Vallerstads kyrka åter klar att användas. Ren och fräsch med breda, ljusa träbrädor till golv ( i alla fall vid dagens besök). Altartavlan är från 1890 och målad av Mårten Eskil Winge. Ett par epitafier med svårtydd text finns, varav det ena har en intressant ram. Ett medeltida altarskåp hänger på sydväggen. På kyrkogården står ´Såningsmannen´ från 1949 av konstnären Gottfrid Larsson, som är begravd på kyrkogården. Ta också en titt på sydportalen, den är sevärd även om den är enkel.
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson 2012-07-03
Orgel byggd av orgelbyggaren Nils Ahlstrand 1841 11 stämmor - manual och bihangspedal. Svarta undertangenter i manualen. Ljudande fasadpipor i turellerna. 1864: Renovering av fanjunkare och orgelbyggare August Rosenborg, Vadstena. 1950: Bröderna Moberg, Sandviken, konserverar instrumentet, varvid ett nytt manualklaver med träfärgade undertangenter sätts in.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.