Västra Hargs kyrka Foto: Åke Fagerlund
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Åke Fagerlund
Västra Hargs kyrka Foto: Åke Fagerlund
  1. Västra Hargs kyrka
  2. Västra Hargs kyrka

Västra Hargs kyrka

4.0 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Västra Hargs kyrka i Mjölby

Västra Hargs kyrka tillhör Folkungabygdens pastorat och ligger i Mjölby

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 300 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett

Visa stor karta

Omdömen för Västra Hargs kyrka

4.0 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Mårten Gustafsson 2011-06-08
Orgel: 1839: Nils Ahlstrand, Norra Solberga, bygger en enmanualig piporgel med självständig pedal. 1895: Renovering av orgelreparatör G. Lundquist, Linköping, 1979: A. Magnussons orgelbyggeri, Mölnlycke, renoverar orgeln 2006: Ålems orgelverkstad, Ålem, restaurerar orgeln. Scharffens terskor, som tidigare tagits bort, fanns delvis bevarat så stämman kunde rekonstrueras genom nytillverkning av saknade pipor. Fugara 8´ återställdes till ursprunglig Fugara 4´. Återinvigning med konsert och orgeldemonstration av kontrollanten Jan H. Börjesson, Göteborg, den 3 juni 2006.
Läs mer Läs mindre
Åke Fagerlund 2011-05-20
Västra Hargs nuvarande kyrka är uppförd 1815 på samma plats som en tidigare kyrka av medeltida ursprung varit belägen på. I den norra halvan av västra muren, vid huvudingången, finns resterna kvar från den ursprungliga kyrkan som byggdes på 1100-talet.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2010-05-22
Kyrka från 1815 som för omväxlings skull har en altartavla från 1921 av den österrikiske konstnären R Jäckel. Koret här ser lite mer levande ut än på många jämnåriga kyrkor. Här finns ett par korbänkar och dopfunten står också framme i koret. I kyrkan finns också ett par gamla vackert målade brudbänkar.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.