Foto: IngelamAndersson
Foto: IngelamAndersson
Foto: akejohan
Ransäters kyrka Foto: Stefan Leonardsson
Ransäters kyrka Foto: Stefan Leonardsson
  1. Ransäters kyrka
  2. Ransäters kyrka

Ransäters kyrka

4.0 i snittbetyg (6st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Ransäters kyrka i Munkfors

Ransäters kyrka tillhör Forshaga-Munkfors församling och ligger i Munkfors

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 297 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Ransäters kyrka

4.0 i snittbetyg (6st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2017-11-02
Lyckad återuppbyggnad av brunnen kyrka. Exteriören samma som den brunna kyrkan fast något mindre. Interiören något förändrad men den är ljus och vacker. Det var verkligen roligt att återse den här fina kyrkan!
Läs mer Läs mindre
IngelamAndersson
IngelamAndersson 2014-11-11
Först kyrkan i Ransäter uppföprdes under slutet av 1660-talet. Den renoverades invändingt 1983 under slutet av arbetet ödelades kyrkan av en brand. Den nya kyrkan uppfördes på den gamla kyrkans plats och invigdes 1986. Kyrkans interiör är riktigt tilltalande, likaså färgsättningen.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2014-05-10
Ransäters kyrka uppfördes i mitten av 1980-talet sedan den gamla 1600-talskyrkan brunnit. Orgeln är byggd av Grönlunds 1988. Tyvärr var kyrkan låst vid mitt besök.
Läs mer Läs mindre
Johnny Larsson
Johnny Larsson 2011-11-26
Få kyrkor ligger mig så varmt om hjärtat som denna. Det är bara Frykerud som överträffar. Ransäters nya kyrka som det ju ändå är, är väldigt lik den gamla som jag visserligen aldrig såg på riktigt...men den är otroligt inbjudande och har en väldigt folklig men ändå stilig karaktär över sig. Jag ger den återigen högsta betyg.
Läs mer Läs mindre
Max Kristiansson
Max Kristiansson 2011-06-26
En härligt luftig och ljus kyrka som är värd att besöka. Den har en trevlig interiör: särskillt altaret bör uppmärksammas! Orgeln är jättebra att spela på, och det är lätt att kunna nyansera vackert när man spelar...
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-06-17
Söndagen 27 december 1998 invigdes en ny orgel med 18 stämmor, byggd av Grönlunds i Gammelstad. Den är utrustad med en cymbelstjärna. Spelbordet är vänt så att musikern har ansiktet mot församlingen.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.