Norbergs gravkapell Foto: Barbro Thörn
Norbergs gravkapell Foto: Barbro Thörn
Norbergs gravkapell Foto: Barbro Thörn
Norbergs gravkapell Foto: Barbro Thörn
Norbergs gravkapell Foto: Barbro Thörn
  1. Norbergs gravkapell
  2. Norbergs gravkapell
  3. Norbergs gravkapell
  4. Norbergs gravkapell
  5. Norbergs gravkapell

Norbergs gravkapell

5.0 i snittbetyg (1st)

Norbergs gravkapell i Norberg

Norbergs gravkapell på Östra kyrkogården klart 1904. Gravkapellet har hög takresning och yttre former som i någon mån påminner om en medeltida kyrka – det ligger alltså väl förankrat i svensk tradition och ändå är det så annorlunda. Arkitekten Ferdinand Boberg Ferdinand Boberg var en av landets främsta och mest produktiva arkitekter kring förra sekelskiftet (skiftet mellan 1800- och 1900-talet). I TV-rutan förekommer ofta hans hus som LO-borgen, Rosenbad, Waldemarsudde och Thielska galleriet. Boberg var kanske också sin tids främste utställningsarkitekt. Stockholmsutställningarna 1897 och 1909 samt Baltiska utställningen 1914 präglades av Bobergs fantasifulla arkitektur.

Norbergs gravkapell tillhör Norberg-Karbennings församling och ligger i Norberg

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • Handikappanpassad byggnad

Visa stor karta

Omdömen för Norbergs gravkapell

5.0 i snittbetyg (1st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2015-09-14
Om Norbergs kyrka hör till de ordinära så är gravkapellet på kyrkogården desto märkvärdigare. Ritat av ingen mindre än Ferdinand Boberg är det ett av Sveriges vackraste gravkapell in i minsta detalj! Hänförande!
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.