0223 - 48 13 30 Öppet dygnet runt
Hem / Platser / Norberg / Kapell / Norbergs gravkapell

Norbergs gravkapell

Norbergs gravkapell i Norberg

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Platsinformation

  • Handikappanpassad byggnad

Våra rådgivare hjälper dig med begravning i Norberg

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Norbergs gravkapell på Östra kyrkogården klart 1904. Gravkapellet har hög takresning och yttre former som i någon mån påminner om en medeltida kyrka – det ligger alltså väl förankrat i svensk tradition och ändå är det så annorlunda. Arkitekten Ferdinand Boberg Ferdinand Boberg var en av landets främsta och mest produktiva arkitekter kring förra sekelskiftet (skiftet mellan 1800- och 1900-talet). I TV-rutan förekommer ofta hans hus som LO-borgen, Rosenbad, Waldemarsudde och Thielska galleriet. Boberg var kanske också sin tids främste utställningsarkitekt. Stockholmsutställningarna 1897 och 1909 samt Baltiska utställningen 1914 präglades av Bobergs fantasifulla arkitektur.