Skogängsgårdens kyrka Foto: Barbro Thörn
Skogängsgårdens kyrka Foto: Barbro Thörn
Skogängsgårdens kyrka Foto: Barbro Thörn
Skogängsgårdens kyrka Foto: Barbro Thörn
Skogängsgårdens kyrka Foto: Barbro Thörn
 1. Skogängsgårdens kyrka
 2. Skogängsgårdens kyrka
 3. Skogängsgårdens kyrka
 4. Skogängsgårdens kyrka
 5. Skogängsgårdens kyrka

Skogängsgårdens kyrka

3.0 i snittbetyg (1st)

Skogängsgårdens kyrka i Norrköping

Skogängsgården, Kullerstads församlingshem, ligger vackert inbäddad i lummig grönska på bekvämt gångavstånd från skogskyrkogårdens mäktiga stillhet. Skogängsgården invigdes 1990.

I dag har skärblackaborna svårt att tänka sig tätorten utan församlingshemmet där verksamheten är livlig alla veckans dagar. Utöver regelbundna gudstjänster utnyttjas de rymliga lokalerna för allsköns hobbyaktiviteter av alla åldrar från småttingar till pensionärer.

Skillnaden är markant från tiden före Skogängsgårdens tillkomst. Efter att ha haft såväl kansli som samlingslokaler på skilda ställen runt om i Skärblacka samlades verksamheten 1977 i den ombyggda gamla skolan bredvid Kullerstads kyrka. Det var redan från början en provisorisk lösning bland annat beroende på avståndet från centrum. I 13 år fungerade Kullerstadsgården innan flyttlasset gick till Skogängsgården belägen på mark som ägdes av kyrkan.

Skogängsgårdens kyrka tillhör Norrköpings Borgs församling och ligger i Norrköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

 • Handikappanpassad byggnad
 • Toalett
 • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Skogängsgårdens kyrka

3.0 i snittbetyg (1st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2015-02-22
Ute vid Skogängsgården finns också en kyrkogård med ett förhållandevis stort gravkapell. Utanför kyrkogården ligger den kombinerade kyrkan och församlingsgården med utrymme för många aktiviteter. Kyrksalen innehåller många änglar av olika slag, men det vackraste föremålet är i mitt tycke Erik Höglunds vackra kors i glasbitar av olika färg och form.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

 • Välj dekoration bland över 200+ modeller
 • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

 • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
 • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.