Hem / Platser / Norrköping / Kyrkor / Östra Eneby kyrka
  1. Begravning

Östra Eneby kyrka

4.0 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Få förslag på begravningstider

Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med förslag på lediga tider.

Omdömen för Östra Eneby kyrka

4.0 i snittbetyg (3st)

Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se

Anders Ström 2015-04-10
Vacker medeltida landortskyrka som nu blivit förortskyrka. Att kyrkan blivit utvidgad syns på att man bara kunna ta fram medeltida valvmålningar i halva långhuset. Lägg speciellt märke till Olle Hjortzbergs glasfönster och Schulmanska Gravkoret. Däremot så är såväl orgeln som orgelläktaren allt för överdimensionerade för en kyrka av denna storlek. Det ser ut som om dessa knappast får plats inne i kyrkan.
Läs mer Läs mindre
akejohan 2012-08-07
Östra Eneby kyrka uppfördes på 1100-talet. Kyrkan byggdes om på 1300-talet och 1400-talet. Tyvärr brändes kyrkan av ryssarna år 1719, så det finns ovanligt lite medeltida inventarier. Dopfunten är från den romanska tiden.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn 2012-04-05
Ursprung i 1100-talet, men efter att ryssarna bränt ner stor del av kyrkan 1719 tillkom västra delen. Dopfunten här är inte vacker, men intressant. Foten ska vara 1100-tal, men cuppan är av kolmårdsmarmor från 1250-talet, ett av de äldsta i sitt slag. Altartavlan/korfönstret från 1920 är efter skiss av Olle Hjortzberg, predikstolen från 1726 har träskulpturer av de fyra evangelisterna samt aposteln Petrus. Själva exteriören med tornets mjuka linjer och en bogårdsmur runt om höjer betyget.
Läs mer Läs mindre

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.

Marie Andersson
Läs mer om Marie
Jenny Olsson
Läs mer om Jenny