Foto: Barbro Thörn
Foto: Johan Bredenberg
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Östra Eneby kyrka Foto: Barbro Thörn
Östra Eneby kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Östra Eneby kyrka
  2. Östra Eneby kyrka

Östra Eneby kyrka

4.0 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Östra Eneby kyrka i Norrköping

Östra Eneby kyrka tillhör Kolmårdens församling och ligger i Norrköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 330 sittplatser

Visa stor karta

Omdömen för Östra Eneby kyrka

4.0 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
Anders Ström
Anders Ström 2016-05-17
Vacker medeltida landortskyrka som nu blivit förortskyrka. Att kyrkan blivit utvidgad syns på att man bara kunna ta fram medeltida valvmålningar i halva långhuset. Lägg speciellt märke till Olle Hjortzbergs glasfönster och Schulmanska Gravkoret. Däremot så är såväl orgeln som orgelläktaren allt för överdimensionerade för en kyrka av denna storlek. Det ser ut som om dessa knappast får plats inne i kyrkan.
Läs mer Läs mindre
akejohan
akejohan 2013-09-14
Östra Eneby kyrka uppfördes på 1100-talet. Kyrkan byggdes om på 1300-talet och 1400-talet. Tyvärr brändes kyrkan av ryssarna år 1719, så det finns ovanligt lite medeltida inventarier. Dopfunten är från den romanska tiden.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2013-05-13
Ursprung i 1100-talet, men efter att ryssarna bränt ner stor del av kyrkan 1719 tillkom västra delen. Dopfunten här är inte vacker, men intressant. Foten ska vara 1100-tal, men cuppan är av kolmårdsmarmor från 1250-talet, ett av de äldsta i sitt slag. Altartavlan/korfönstret från 1920 är efter skiss av Olle Hjortzberg, predikstolen från 1726 har träskulpturer av de fyra evangelisterna samt aposteln Petrus. Själva exteriören med tornets mjuka linjer och en bogårdsmur runt om höjer betyget.
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.