Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Foto: Barbro Thörn
Östra Stenby kyrka Foto: Barbro Thörn
Östra Stenby kyrka Foto: Barbro Thörn
  1. Östra Stenby kyrka
  2. Östra Stenby kyrka

Östra Stenby kyrka

3.7 i snittbetyg (3st)

Veckoschema begravningstider

Klicka på en eller flera tider för att anmäla intresse. En intresseanmälan är endast preliminär. (Tiderna kan avvika vid högtider o dyl).

Östra Stenby kyrka i Norrköping

Östra Stenby kyrka tillhör Västra Vikbolandets församling och ligger i Norrköping

Beskrivningen av platsen har inhämtats in från publika källor vid de tillfällen som denna dokumenterats. Informationen kan därför vara fel eller ha ändrats sedan dess. Om så är fallet, vänligen meddela oss på [email protected]

Information om platsen

  • 200 sittplatser
  • Handikappanpassad byggnad
  • Toalett
  • Teleslinga

Visa stor karta

Omdömen för Östra Stenby kyrka

3.7 i snittbetyg (3st)
Omdömen hämtade från Kyrkokartan.se
akejohan
akejohan 2014-05-21
Östra Stenby kyrka uppfördes på 1200-talet, men har byggts om ett flertal gånger genom seklerna. Det nuvarande tornet uppfördes 1858-60. Vid kyrkan finns sju runstenar, varav en är placerad inne i kyrkan. Tyvärr var kyrkan låst vid mitt besök.
Läs mer Läs mindre
Barbro Thörn
Barbro Thörn 2013-08-05
Den äldsta delen av kyrkan är sakristian som är från 1200-talet. Vackra valv och en altaruppsats med en oljemålning som flankeras av två skulpturer (Petrus och Paulus). Predikstolen är ett vackert verk med evangelisterna och några till. Vacker dopfunt från 1700 i mässing. Närheten till Ållonö slott märks i de många huvudbanéren med tillhörande anträd som sitter på väggarna Under läktaren en ståtlig träskulptur som visa Sankt Göran dödandes draken. Många intressanta föremål och detaljer i den här kyrkan! Bl.a kyrkoherde Petrus Olavi Tempelmans skrift om kyrkans historia..
Läs mer Läs mindre
Mårten Gustafsson
Mårten Gustafsson 2011-09-13
Orgeln byggd av Sven Nordström 1860 - Åkerman & Lund 1913
Läs mer Läs mindre

Blommor till begravning

Ska du gå på begravning, eller kanske vill beställa blommor till en grav på kyrkogården? Vi hjälper dig gärna. Se vårt stora utbud av blommor, och beställ direkt till begravningen eller kyrkogården, vår florist sköter leveransen.

Så beställer du blommor

  • Välj dekoration bland över 200+ modeller
  • Vår lokala florist levererar blommorna
Välj blommor här

Gravstenar

Vi har ett stort utbud av gravstenar, i många olika färger och former. Våra gravstens-handläggare hjälper dig hitta en modell som passar just dig. Kanske rör det sig om en ny gravsten, eller en textkomplettering av en befintlig sten.

Om våra gravstenar

  • 9 granitsorter på över 170 olika modeller
  • Leverans och montering i hela Sverige
Hitta rätt gravsten här

Våra lokala rådgivare hjälper dig

Vi vet att du har många frågor just nu. Vad kostar det, hur väljer jag plats, vem gör vad och vad måste jag göra själv? Vi hjälper dig genom den svåra tiden som en begravning innebär.